Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Güney Marmara Teknoloji Üretecek

Güney Marmara Teknoloji Üretecek

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Balıkesir ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) işbirliğinde hayata geçirilen ?Yarını İnşa Et? programının eğitimleri Balıkesir ve Çanakkale´de tamamlandı.

GMKA Balıkesir merkez binasında ve Çanakkale´de Turgut Reis Ortaokulu´nda gerçekleşen eğitimlere Balıkesir ve Çanakkale´den gelen Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki öğretmenler yoğun katılım gösterdiler. Program açılış konuşması ve tanışmaların ardından ilk gün; Bilgisayar kurulumu, set içeriği tanımı, Arduino IDE tanıtımı, Setup ve Loop fonksiyonlarının tanıtımı, Blink uygulaması, Potansiyometre uygulaması, ses sensörü uygulaması, motor kontrol uygulamaları, ivmeölçer ve Gyro kullanımı ve LCD ekran uygulaması eğitimi ile geçti. İkinci gün ise ?Yarını İnşa Et? program değerlendirme süreçleri hakkında örnek projeler üzerine bilgilendirmesi yapıldıktan sonra; toprak nemi ölçüm uygulaması, kablosuz mesafe ölçer projesi, hırsız alarm projesi, radar projesi, Wifi modülü ile internet üzerinden sıcaklık takibi ve Bluetooth kontrollü robot araba yapımı eğitimleri ile tamamlandı.
27 senedir ?Teknoloji Üreten Bir Türkiye? vizyonunu destekleyecek katma değerli iş, süreç ve ürünler için referans ve kapasite oluşturma faaliyetlerini tasarlayan ve geliştiren TTGV işbirliğinde Güney Marmara´da verimli bir programa imza atılırken eğitim alan öğretmenler, daha sonra okullarında lise öğrencilerinden proje ekipleri oluşturulacaklar. Ekipler ise program kapsamında ürün geliştirecekler. Program sonunda da TTGV koordinasyonunda ödüllü bir proje yarışması düzenlenecek. Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli