Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Güney Marmara´nın En Güvenilir ve Hızlı Limanı

Güney Marmara´nın En Güvenilir ve Hızlı Limanı

?Çelebi Bandırma Limanı?

Türkiye´nin iş ve sanayi merkezi İstanbul´un yanı sıra ticari açıdan büyük önem taşıyan Güney Marmara ve ege Bölgesi´ne bağlantılarıyla avantajlı bir konumda yer alan Çelebi Bandırma Limanı, denizyolu, demiryolu ve karayolu bağlantılarıyla geniş liman içi stoklama sahaları sayesinde Türkiye dış ticaretinin dinamosu olan Güney Marmara, İç Anadolu, Ege bölgelerine en yüksek yararı sağlayabilecek liman olarak görülüyor.
Çelebi Bandırma Limanı´nın, Marmara Bölgesi´nin dökme yük ithalat ve ihracat kapılarından biri olduğuna dikkat çeken Çelebi Port Of Bandırma Limanı Ticaret Müdürü Şükrü Yegül, Bandırma Limanı´nın, konumu itibariyle bölgenin önde gelen limanlarından biri olduğunu söyledi.
ÇELEBİ BANDIRMA ULUSLAR-ARASI LİMANI İŞLETMECİLİĞİ A.Ş Türkiye ve dünya çapında adından söz ettiren ve söz ettirmeye devam eden Çelebi Holding iştirakları arasında yer alan bir yapı taşı konumunda bulunuyor.
Toplam uzunluğu 2973 metre ve derinlikleri 6-11.50 metre arasında değişen 20 adet rıhtıma sahip Bandırma Limanı, dökme yük, proje yük, genel yük, konteyner ve Ro-Ro gemilerine liman hizmetleri sunuyor.
2010 yılında TCDD tarafından Çelebi Holding´e devredilen Bandırma Limanı´nın, özelleşmesinden bu yana 50 milyon dolar değerinde makine, ekipman ve altyapı rehabilitasyon yatırımları yapıldı.
Bandırma Limanı, 2015 yılında, artan nitelikli depolama alanı talebi doğrultusunda 10 milyon USD yatırımla, liman sahası içinde son teknoloji ile yönetilen toplam 80.000 m3 ve 60.000 ton kapasiteli 12 adet çelik silo hizmete sokuldu. Bölgenin dış ticaret hacmi yüksek ürün grubu olan hububat ve yem hammaddelerinin gemiden boşaltılmasından itibaren gümrükleme süreci tamamlanana kadar zarar görmeden korunması amacıyla kullanılan silolar bölgenin önemli bir ihtiyacını karşıladı.
Güney Marmara´da Gümrüklü Sahada Depolama ve Yük Elleçleme Kapesitesinde Dış Ticaretin Dinamosu
Limanın dökme yük ve genel yük elleçleme kapasitesi 13 milyon ton, sıvı yük elleçleme kapasitesi 1 milyon ton ve konteyner elleçleme kapasitesi 350 bin TEU ? dur.
Liman tamamı gümrüklü 267.000 m2´lik liman sahası içerisinde bulunan 8.500 m2´lik kapalı yatay depoları ve 60.000 ton kapasiteli antrepo rejimine tabi dikey siloları ile bölgesinin lideri konumundadır.
Demir Yolunun Ulaştığı Her Noktaya Rıhtımlarımızdan Direct Servis ?Lojistik maliyetlerin düşürülme-sine büyük katkı sağlıyoruz?..
Konum avantajını, hinterlandındaki ulaşım ağlarını aktif kullanarak daha çok geliştirdiklerini belirten Çelebi Port Of Bandırma Limanı Ticaret Müdürü Şükrü Yegül, limanın bu özelliği ile demiryolu ve denizyolunun kombine kullanımında örnek oluşturduğunu aktardı. Yegül, rıhtımlara kadar ulaşan demiryolu bağlantısıyla müşterilerine direkt gemiden vagona tahliye opsiyonunu sunabilen Çelebi Bandırma Limanı´nın, bu sayede lojistik maliyetlerin düşürülmesine büyük katkıda bulunarak hem ithalatta hem de ihracatta tercih noktası durumuna geldiğine dikkati çekti. 2016 yılı ile birlikte demiryolu ile entegre taşımalara hız verdiklerini ifade eden Yegül, ? Başarılı operasyonlarımız nedeniyle 2017 yılında bu taşımayı tercih eden müşteri pörtföyümüz oldukça artmış durumda. Vagonların sürekli liman etrafında stoklandığı ve görülmeye alışıldığı limanımızda 1 yıl önce sadece parça yükler bu yolu kullanabilirken, bugün arpa, buğday, mısır türevleri dahil tüm hububat ve katı yük grupları gemiden direkt rıhtım vinçleri marifetiyle elleçlenerek vagon üzerine konan open top konteynerlere yüklenip ve demiryolu aracılığıyla taşınıyor? şeklinde konuştu.
Proje yük elleçlemesinde dünyaya açılan pencere
Proje yük grubunda yüksek elleçleme kapasitesine ve imkanlara sahip olan liman iş hacmindeki yükseliş ivmesini sürdürüyor. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında kurulan rüzgar enerji santrallerinin ekipmanlarının yükleme ve tahliye operasyonları konusunda yıllardır faaliyet gösteren Çelebi Bandırma Limanı, 2020 yılında Ukrayna ve Polonya´da kurulan santrallerinin ekipmanlarını başarıyla sevk etti. Bunun dışında ağır tonaj trafolar, basınçlı sıvılaştırılmış gaz tankları, fabrika aksamlarının da operasyonları liman vinç ve ekipmanlarıyla gerçekleştirildi. Tamamı gümrüklü 80.000 metrekare açık beton proje stoklama sahaları ve her türlü yüke hizmet verebilecek vinç, ekipman
kapasiteleri ile geçtiğimiz 10 yıl süresince proje kargo elleçlemelerini düzenli olarak arttırmaya devam eden liman, gelişen müşteri pörtföyü ile birlikte hinterland olarak da büyümesini hız kesmeden artırmayı sürdürüyor.
Sıvı yük sınırlı depolama asit tesisi
Güney Marmara´da Sıvı Yük Hacminde ve Operasyonlarında Bölgenin Lideri Konumunda
Yatırımlarına hız katan Çelebi Bandırma Limanı, 3 adet 115m3 lük kapasiteye sahip sınırlı depolama asit tesisini tamamlamış durumda bulunuyor.
Direkt gemiden 450 metre uzunluğunda pipeline boru hattı üzerinden asit yükünün tahliyesi için gerekli otomasyon sistemine entegre edilmiş, test ve deneme çalışmalarının tamamlanması durumunda çalışmaya başlamış olup tüm müşterilerimize hizmet vermeye devam ettiğini bildiren ticaret müdürü Şükrü Yegül, 2020 yılı sonunda da sıvı yük grubunda geçen yıla göre % 25 büyüme hedeflediklerini bildirdi.
Ro-Ro Taşımacılığı ile Ambarlı ve Tekirdağ´a Direkt Servis..
Bandırma Limanı, ülkemizin ana liman bölgelerinden biri olan Ambarlı´ya yakınlığı, hinterlandımızda bulunan müşterilerin konteyner feeder gemileri ve Ro-Ro seferleri ile Tekirdağ, Ambarlı ve Marmara Ereğlisi´ne oradan da tüm global destinasyonlara kolaylıkla ulaşabilmesine yardımcı olmaktadır.
Güney Marmara bölgesinde Ro-Ro araçları, Konteyner Feeder servisleri ile geçiş kolaylığı ve maliyet avantajı sağlayan Çelebi Bandırma Limanı tüm müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli