Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Güney Marmara´nın geleceği tartışıldı

Güney Marmara´nın geleceği tartışıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020-2024 dönemi Stratejik Planlamaya esas Güney Marmara Bölgesi´ni ilgilendiren ?Şehir Çalıştayı? Bandırma´da düzenlendi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020-2024 dönemi Stratejik Planlamaya esas Güney Marmara Bölgesi´ni ilgilendiren ?Şehir Çalıştayı? Bandırma´da düzenlendi.
Bandırma, Marmara, Erdek, Manyas ve Gönen ilçelerini kapsayan çalıştaya, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Bandırma STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Toplantı anket ve analiz sonuçlarının değerlendirmeleriyle başlarken ortaya çıkan talepler ve vatandaş beklentilerinin sonuçları ve durum analizleri katılımcılarla paylaşıldı. Yapılan anket çalışmalarında altyapı, mobilizasyon, gelir, ekonomik yapı, istihdam, tarım, sanayi, turizm, kültür ve sosyal yaşam gibi konu başlıklarından oluşan anket sonuçlarının değerlendirilmeleri yapıldı.
Anket ve analizlerin ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, stratejik planların yerel yönetimlerin hizmet ve çalışmalarını daha sağlıklı bir şekilde ortaya koymalarına büyük katkı sunduğunu söyledi.
Stratejik Planları yerel yönetimlerin hizmet dönemi boyunca yapmayı hedeflediği çalışmaların sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmelerine büyük katkı sunan plan olarak niteleyen Başkan Tosun ?Bu nedenle stratejik planların doğru bir şekilde hazırlanabilmesi için hedeflerin bu doğrultuda tespit edilmesi, bütçe ve gelir kalemlerinin bu esaslara göre ortaya sunulması gerekmektedir. Bandırma Belediyesi olarak bizler bu esaslar ışığında 2020-2024 dönemi stratejik plan çalışmalarımızı sistemli ve Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde sürdürüyoruz. Bu süreçte ortak aklı ön plana çıkararak her türlü siyasi menfaatten uzak bir bakışla sadece kentimize neler kazandırabiliriz düşüncesinin çerçevesinde süreci işletiyoruz. Sadece kağıt üzerinde formaliteden yapılmış bir stratejik planlamayı doğru bulmuyoruz. Amacımız halkımıza katkı sunacak projelerin hayata geçirilmesini sağlamak. Bizler bunun için çalışıyoruz.? dedi.
Başkan Tosun´un ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´da konuşmasında stratejik plan çalışmaları kapsamında bölgede sağlıklı bir işbirliğinin tüm ilçelere büyük katkılar sunacağını söyledi.
Bu çalıştayın Kuzey Balıkesir´in ilk çalıştay toplantısı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, bu toplantı kapsamında tüm paydaşların burada söz alarak sorunları ve talepleri dile getirmesi gerektiğini belirtti.
Yeni dönemin stratejik planı için ilçe belediyeleriyle birlikte kentin tüm paydaşlarının dahil edilerek doğru bir planlamanın ortaya çıkması adına bu tür çalıştayları önemsediklerinin altını çizen Yılmaz, amaçlarının ilçe belediyeleriyle birlik içinde güçlü bir Balıkesir olduğunu söyledi.
Yapılan konuşmaların devamında verilen aranın ardından çalıştaya öğleden sonraki oturumla devam edildi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli