Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Güney, görevdeki 46 ayı değerlendirdi

Güney, görevdeki 46 ayı değerlendirdi

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, bütçenin 2,5 katı olarak devraldıkları borç miktarını bugün bütçenin 10’da 1’ine indirdiklerini belirterek bu borçların da yapılandırılmış devlete olan borçlar olduğunu açıkladı.

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, bütçenin 2,5 katı olarak devraldıkları borç miktarını bugün bütçenin 10’da 1’ine indirdiklerini belirterek bu borçların da yapılandırılmış devlete olan borçlar olduğunu açıkladı. 
Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Ayran Evi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek seçildikleri 46 aydan bu yana yaptıkları çalışmaları anlattı. 
Susurluk’un tanıtımı ve belediye çalışmalarını içeren video gösterimi yapıldığı toplantıda, kültür, sanat ve spor kurslarının yanı sıra yaptıkları yatırımları da kamuoyuyla paylaşan Güney, “Bu görevde başarılı olmada en önemli noktası durum tespiti yapmak, vizyon ve amaç belirlemek, olanaklarla birlikte çalışma prensibiyle oluşturursunuz. Öncelikle durumu tespit ettik. Bütçenin 2,5 katı borcu olan belediye, her şeyi hacizli olan bir belediye. Kasa boş. Personeli topladım hep birlikte birimiz hepimiz için hepimiz halk için dedik. Personelin israf yapıyorsa asla tasarruf yapamazsınız. Aldığımız tüm malzemeleri zimmetli şekilde personelimize verdik. Gelen parayı personel maaşı ve hizmetlere yönelttik ve 52 kilometre yolu bitirdik. Göreve geldiğimiz ben hariç her şey hacizliydi. 2016 yılında satılan her şey hacizlere gidiyordu. Sigorta ve vergi düzenli ödenmeliydi. Biz şimdi düzenli ödüyoruz. 52 kilometre yollar kazılmıştı, şehir faaliyetleri durmuş, etkinlik yapma imkânı yoktu ve halk mağdur durumdaydı. Bu hizmetleri yaptığımız için çok mutluyum. 130 personelimiz maaşını tıkıt tıkır ödedik, sigortamızı, vergilerimizi ödedik ve 52 kilometrelik yolu yaptık. 5 milyon 900 bin lira maaş ödedik. Şu an bütçesinin 10’i biri kadar borçlu belediyeyiz bu da yapılandırılmış devlette olan borç. 9 milyon civarı İller Bankası payımız var. % 50’si Büyükşehir’e direkt gidiyor bu Büyükşehir ilçeye hizmet yapması gerek.” dedi. 
Susurluk’un çevre ve doğa olarak önemli değerlere sahip olduğuna dikkat çeken Güney, Atatürk İlkelerini yönetim anlayışlarına harfiyen yansıttıklarını belirterek şunları söyledi: “Bu bölge tarım ve hayvancılık için Marmara’nın Çukurovası’dır burayı asla ve asla kirletmememiz lazım. 74 dönümlük güneş enerjisi projemiz hazır. Göbel biyogaz tesisi hazır, Çataldağ’da 85 dönüm eko turizm alanı, Ilıca Boğazı’nda sağlık turizmi kompleksi projemiz var. Mezbaha projemiz hazır, teknolojik sera projemiz 122 dönüme yapılacak. Önce Vatan’ın orada benzinlik projemiz hazır. Bu projelerde en az 1500 insanımız çalışacak. Bir Belediye Başkanının yapması gereken en önemli proje kadınlara sahip çıkmak ve çocukları iyi yetiştirebilmek. 17 kurs açtık 2 bin 500 çocuğumuz ücretsiz olarak faydalandı. 7 alanda da 200 yetişkin faydalandı. ‘Belediye Burada’ projesiyle belediye personelimizle köy köy geziyoruz. Eksiğimiz var mı bizden ne istediklerini soruyoruz, anında çalışma yapıyoruz. Bütün bu başarılarımızı sağlayan Atatürk İlkelerini harfiyen uygulamamız.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: Güney görevdeki değerlendirdi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı