Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Güney Koreli yatırımcılara davet var

Güney Koreli yatırımcılara davet var

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesire Güney Koreli yatırımcıları beklediklerini söyledi.

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir`e Güney Koreli yatırımcıları beklediklerini söyledi.
Balıkesir Sanayi Odası ile Ticaret Odası`nın davetlisi olarak Balıkesir`e gelen Güney Kore Büyükelçisi Lee Sangkyu, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur`u ziyaret edip, Eğinlioğlu zincir ve Yariş Kabin fabrikalarını gezdi.  Organize Sanayi Bölgesi`ndeki gezinin ardından Güney Kore heyeti Otel Basri`deki yemekte 20 Kore Savaşı gazisiyle bir araya geldi. 
Bir Kore gazisinin Büyükelçi Lee Sangkyu`nun elini tutup, " Siz savaştan sonra çok çalıştınız, geliştiniz iyi yerlere geldiniz" demesi zamanında biz onlara yardım etmiştik, şimdi biz onlardan yardım istiyoruz yorumlarına neden oldu. 
Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Güney Kore Büyükelçisi Lee Sangkyu`ya Balıkesir`e yatırım yapmalarına yönelik çağrıda bulundu.
Güney Koreli yatırımcıların Türkiye`ye yatırım yapmaya sıcak baktıklarını ancak hangi şehri yapacakları konusunda belirsizlik yaşadıklarını ifade eden Güney Kore Büyükelçisi Lee Sangkyu, Balıkesir`de geçirdikleri iki gün boyunca elde ettikleri bilgileri Güney Koreli yatırımcılarla paylaşacaklarını söyledi.
Güney Kore`yle güçlü tarihi bağlarının olduğunu ve bunu günümüzde de geliştirmek gerektiğinin altını çizen Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, "Güney Koreli kardeşlerimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Sizleri akrabalarımız gibi görüyoruz. Bizde tarihe dayanan bu dostluğumuzu ticari yönde de arttırmak istiyoruz. Güney Koreli işadamlarını Balıkesir`e yatırım yapmaya bekliyoruz. Buraya gelip yatırımlarını gönül rahatlığıyla yapabilirler. İstanbul- İzmir otobanı tamamlanınca, Balıkesir`in stratejik önemimi daha da ortaya çıkacak." dedi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false