Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Güney Marmara Belediyeleri seçime gitti

Güney Marmara Belediyeleri seçime gitti

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Güney Marmara Belediyeler Birliği Meclis 1. Başkan Vekilliğine seçildi.

Güney Marmara Belediyeler Birliği`nin meclis toplantısı Bandırma Kaymakamı Ali Mantı Başkanlığında yapıldı.
Toplantıya, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, Karşıyaka Belediye Başkanı Kadir Gedik ile belediyelerden seçilen meclis üyeleri katıldı.
Toplantının gündeminde yer alan yönetim organlarının seçiminde, Güney Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığına Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel getirildi.
Güney Marmara Belediyeler Birliği Meclis 1. Başvan Vekilliğine Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Meclis 2. Başkan Vekilliğine Bandırma Belediye Meclis üyesi Yalçın Cömert seçildi.
Birliğin encümen üyeliklerine; Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Karşıyaka Belediye Başkanı Kadir Gedik, meclis üyeleri Eşref Kasapoğlu ve Tolga Tosun seçildi.
Birliğin Denetim Komisyonu ise; Karşıyaka Belediye Başkanı Kadir Gedik, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, meclis üyeleri Hüseyin Ata, Suat Ok, Mehmet Tepşik seçildi.
Seçimlerden sonra görüşlerini açıklayan Erdek Belediye Başkanı Aysan, Uzun yıllardır kurulma aşamasını atlatamayan Güney Marmara Belediyeler Birliği`nin, bugün geldiği noktadan memnun kaldığını söyleyip, bölge belediyeleri ile birlikte atılan bu adımın Güney Marmara Bölgesi`nin olumlu geleceği açısından çok önemli olduğunu belirtti.
Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, insanların tüketimleri sonucu oluşan evsel atıkların biriktirilmesinde her ne kadar özen gösterilse de vahşi ve düzensiz depolanmalarından dolayı, çevre ve görüntü kirliliğine neden olunduğunu ileri sürdü.
Yağışın bol olduğu Marmara Bölgesi`nde, çöplük alanlara yağan yağmur sularının yer altı sularına karışmasını tetikliği itirafında bulunan Pekel, "Vahşi ve düzensiz çöp depolama alanlarında yaşanan bu gelişme insan sağlığını tehdit ettiği gibi çevre kirliliğine neden olmaktadır. Öncelikli sorunumuz, bu konuyu birlikte çözmek olmalıdır" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli