Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Güney Marmara Dayanışması BGC’de

Güney Marmara Dayanışması BGC’de

Yıldız ve Akbal: “Bugün susanlar, yarın hesap verecek!”

2019 yılında oluşturulan Güney Marmara Dayanışması’ndan Erol Yıldız ve Aydın Akbal, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”ni ziyaret ettiler.
Yıldız ve Akbal, 1/100 binlik Balıkesir-Çanakkale Çevre Düzeni Planı ve 1/50 binlik Balıkesir-Çanakkale Bütünleşik Kıyı Alanları Planının, Bandırma ve Erdek’e getireceği olumsuz çevresel etkileri dile getirdiler.

Bu planların, yüz binlerce insanın iradesi yok sayılarak, halkın ve yerel yönetimlerin bile olmadığı bir süreçle hazırlandığına dikkati çeken Yıldız ve Akbal, şunları söylediler: 

“Bu planlar, usul yönünden de sakattır. Vatandaşların bilgilendirme ayağı eksiktir. Planlara dayalı yapılacak sanayi tesisleri tarım alanlarıdır. Bu konuda ne yazık ki, başta Bandırma Ticaret Odası olmak üzere Bandırma’daki sivil toplum kuruluşları sessizdir. Ama bu susanlar, zamanı geldiğinde bu suskunluklarının bedelini mutlaka ödeyeceklerdir. Çünkü bugün susmak gibi bir lüksümüz yoktur. Bu planlarla Bandırma ve Erdek’in geleceğinin katledilmesine herkes tepki göstermek zorundadır. Bu olumsuzlukların acısını bir sonraki kuşak çekecek ve bizleri, ‘Bu işe neden tepkisiz kaldınız?’ diye suçlayacaktır. Ne yazık ki gelecekte, ‘Nerede o eski Bandırma, nerede o eski Erdek?’ diye hesap soracaktır.”

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Güney Marmara Dayanışması
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli