Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Güney Marmara Derbisini Erdekspor kazandı

Güney Marmara Derbisini Erdekspor kazandı

Etispor : 0 Erdekspor: 2 2012-2013 Balıkesir Süper Amatör liginin Bandırma Sanayi Stadında oynanan ilk maçında konuk takım Erdekspor ilk yarıda kazandığı gollerle evine şen döndü.

2012-2013 Balıkesir Süper Amatör liginin Bandırma Sanayi Stadında oynanan ilk maçında konuk takım Erdekspor ilk yarıda kazandığı gollerle evine şen döndü.
Baştan sona büyük bir çekişme içinde geçen maçta ilk yarıda Erdekspor ikinci yarıda ev sahibi takım Etispor üstündü.
Futbol oynamaya müsait saha koşullarında oynanan maçı Emre Yıldırım, Ramazan Kızıl ve Göktuğ Akbaş hakem üçlüsü yönetti. Oldukça sert geçen müsabakada genellikle avantaj kurallarını uygulayan orta hakem Emre Yıldız zor bir maçı kolay yöneten bir hakem olarak iyi bir maç yönetti.
Etispor: Vural, Halil, İbrahim (Gökay), Eren, Feridun, Çağın, Sinan, Sercan, Barış, Zafer, Semih (Ersen), Yiğitcan (Hayati).
Erdekspor: Murat, Uğur, Çağatay, Emrah, Onur, Engin, İsmail, Ercan (Mehmet), Maşallah, Abdi ve Soner ( Timuçin) on biri ile oynadılar.
 Goller: Dk.15 Soner, Dk.32 Ercan
Maça, konuk takım Erdekspor başladı. İlk tehlikeli atak 10.dk.da Etispor`dan Yiğitcan vasıtasıyla geldi. Dakikalar 15`i gösterirken ilk gol geldi. İlk yarının başarılı adamlarından Engin`in sağdan getirip ortaladığı topa Soner`in vuruşu ile aynı zamanda sezonun ilk golü gelmiş oldu 0-1.
Golden sonra yine Erdekspor`un atakları vardı. Önce dakika 18`de Ercan`ın iyi vuruşunu izledik ama top auta gitti. Ve dk.32`de Soner`in iyi ortası ve Ercan`ın kafa vuruşu neticesinde Erdekspor`un ikinci golü geldi.
Dk.40 ve 41. dakikalarda Erdekspor iki kez tehlikeli geldi ama bu ataklardan bir sonuç alamadı. İlk yarının son anlarında ev sahibi Etispor, Sercan`la çok büyük bir fırsatı kaçırdı. Bu dakikada Sercan kaleciyi de geçti ve hatta biraz sendeledi de ama düşmedi (ben kendisini tebrik ediyorum) topa vurmayı denedi, vuramadı da ve tehlike geçiverdi. Eğer düşseydi sanırım hem kırmızı kart olurdu ve hem de bir penaltı. Ve ilk yarı 2-0 Erdekspor lehine kapandı.
İkinci yarıda rüzgarı arkasına alan Erdekspor her ne dense bu yarıda duraksadı. Ama yine de sahanın bu gün yıldızı İsmail`in sağdan yaptığı etkili ataklarıyla da tehlikeler yarattığını söyleyebiliriz.
İkinci yarının en tehlikeli atağını ev sahibi takım 75.dk. da Sercan`ın ayağından kaçırdı. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa son anda kademeye giren Timuçin`in dokunmasıyla top kornere gidince ev sahibi çok ciddi bir tehlikeden yararlanmamış oldu.
İkinci yarı genellikle bir orta alan mücadelesi içinde geçti. Bu yarıda Sercan Etispor`un etkili adamıydı diyebiliriz.
Maça baktığımızda bu maçın ilk lig maçı olması nedeniyle her iki takım futbolcularının da bir hayli stresli olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Erdekspor`dan Ercan, Engin, Uğur ve İsmail oyunda etkili göründüler. Yine kaleci Vural iyi toplar alırken başarılıydı. 
Sonuç olarak Etispor lige tam olarak hazır görünmedi. Ama bildiğimiz sporcuları ile kısa zamanda form tutacaklarına eminim. Erdekspor ilk yarıda iyidi . İkinci yarıda dağılma emareleri altında yapılan değişikliklerle oyunu toparlamasını bildi ve ilk maçta aldığı üç puanla evine mutlu dönerken önümüzdeki maçlara da hazırım sinyalini veriyordu. 
Haber : Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli