Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Güneydoğu Şehidimiz törenle anıldı

Güneydoğu Şehidimiz törenle anıldı

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, İlçemiz Ormanlı Mahallesine defnedilen Şehit Er Gürdeniz Erdoğmuş için anma töreni düzenledi.

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, İlçemiz Ormanlı Mahallesine defnedilen Şehit Er Gürdeniz Erdoğmuş için anma töreni düzenledi.
Şehit Erimizin anma törenine katılan Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ve beraberindeki heyet ilk olarak köy mezarlığında bulunan Şehit Gürdeniz Erdoğmuş`un kabrini ziyaret edip dua etti.
Daha sonra evin bahçesinde düzenlenen mevlit programına geçildi. Ormanlı Mahallesi sakini vatandaşlarımız ve yazlıkçıların yoğun ilgi gösterdiği programda, Erdek İlçe Müftülüğü personeli Kur'an, kaside ve naat okuyarak programa katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.
Anma Programına katılanlara, şehit çocukları adına hayır ikramında bulunan Şehit babası Nihat Erdoğmuş ve annesi Asiye Erdoğmuş, çocukları Gürdeniz'in evin tek erkek evladı olduğunu belirtti.
Çocuklarının vatan için şehit olduğunu ifade eden Erdoğmuş ailesi, Bizlerde onun hem hüznünü hem de gururunu yaşıyoruz. Oğlumuzun şehit olmasının üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen, görüyoruz ki unutulmamış. Bizleri bu anma programında yalnız bırakmayan Kaymakamımıza, Müftülük personeline ve mevlidimize katılan dostlarımıza ve kadirşinaz  din kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz diye konuştu.
Kaymakam Kaygısız ise Erdoğmuş ailesi aynı zamanda bizim aile dostumuz. Vatan, şehitlerimize ve şehit ailelerimize minnettardır. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatan topraklarında özgürce yaşıyor, şanlı bayrağımız ihtişamla dalgalanıyorsa bunu şehitlerimize borçluyuz. Bu vesile ile aziz şehidimiz Gürdeniz Erdoğmuş'u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” şeklinde konuşup şehit ailesine teşekkür etti. 
Şehit Er Gürdeniz Erdoğmuş, Van`ın Gürpınar İlçesinde 1995 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşmüştü.
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı