Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

?Gurme? Vedat Milor: ?Üretici, zeytinyağı konusunda eğitilmeli?

?Gurme? Vedat Milor: ?Üretici, zeytinyağı konusunda eğitilmeli?

Ülkemizin tanınmış ?Gurme?-lerinden Vedat Milor, Türkiye´de tüketilen yağların yüzde ikisinin zeytinyağı kategorisine girdiğini belirtirken, ?Ne yazık ki bu istatistik, bizim bir Akdeniz ülkesi olmadığımızı gösteriyor.

Ülkemizin tanınmış ?Gurme?-lerinden Vedat Milor, Türkiye´de tüketilen yağların yüzde ikisinin zeytinyağı kategorisine girdiğini belirtirken, ?Ne yazık ki bu istatistik, bizim bir Akdeniz ülkesi olmadığımızı gösteriyor. Tüketilen yağların da pek çoğu rafine yağ. ?Riviera´ olarak karşımıza çıkıyor? dedi.
Zeytinyağı işindeki şirketlerin her şeyden önce üretici köylüyü eğitmek için fon yaratmaları gerektiğine işaret eden Milor, şunları söyledi:
?Zeytin kalitesi, erken hasat, düzgün toplama gibi konulara eğilecekleri yerde rafinasyon kapasitesini devasa boyutlara ulaştırdılar. Şu anda Türkiye´deki toplam bitkisel yağ rafinasyon kapasitesi, tüm bitkisel yağ üretiminden fazla. ?Büyük eşittir kötü, butik eşittir iyi´ diye bir durum yok. Butiklerin çoğu bozuk yağları süslü şişelerde pahalı satıyor. Büyüklerin ise gerekirse yurtdışından oleolog getirip ülkemizdeki en iyi zeytinlikleri tespit etmeleri ve gerek tek zeytinlik, gerekse ?blend´ olarak uluslararası standartta işlem görmemiş yağ üretmelerini diliyorum.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli