Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Gürol Süzgün gözyaşlarıyla uğurlandı

Gürol Süzgün gözyaşlarıyla uğurlandı

Erdek Belediye Meclisi´nin Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) üyesi Gürol Süzgün(Haşlak), gözyaşları arasında toprağa verildi.

Erdek Belediye Meclisi´nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi Gürol Süzgün (Haşlak), gözyaşları arasında toprağa verildi.

Geçirdiği kalp krizinin ardından 59 yaşında yaşamını yitiren Süzgün için geçtiğimiz cumartesi günü ilk tören, yıllarca memur, emekliye ayrıldıktan sonra da politikacı görev yaptığı Erdek Belediyesi önünde gerçekleşti. Burada, Süzgün´ün tabutu önünde konuşurken gözyaşlarını tutamayan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, her insanın ne kadar zengin olsa da nefesinin sayılı olduğuna dikkat çekerken, "Ölüm, haktır ve herkesin başına gelecektir. Hepimizin nefesi sayılıdır. Bu gerçeği düşünerek, maddi ve kişisel çekişmelerle birbirimizi yemeye son vermeliyiz" dedi. Süzgün´ün, Erdekspor´un eski, başarılı futbolcularından olduğuna dikkati çeken Sarı, şunları söyledi:

"Gürol Süzgün ağabeyim, daha sonraki yıllarda Erdek Belediyesi´nde Su İşleri Müdürlüğü yaptı. Bu dönemde, Hamit Nural´ın başkanlığındaki Erdek Belediyesi´nin, ilçemize Kapıdağ Eğridere´den su getirmesi ve kurulan arıtma tesisinde Nural´ın yanı sıra Gürol Süzgün´ün de katkısı büyüktür. Eğridere suyu ve arıtması onların eseridir. Gürol ağabeyim, sözünün eriydi. Gururlu değil, onurlu ve şakacı bir kişiliğe sahipti. Her zaman güler yüzlüydü. Hiç dedikodu yapmazdı. İyi insandı."

Kendisi ve Erdek Belediyesi için çok acı bir gün yaşadığını vurgulayan Sarı, Süzgün ile ilgili bir anısını da şöyle dile getirdi:

"1999 yerel seçimlerini kazanarak göreve geldiğimde, belediyede müdürlük görevinde bulunan Gürol Süzgün ağabeyimin, o hafta başında işine gelmediğini gördüm. Yönetim değiştiği için herhalde işinden ayrılmayı düşünüyordu. Kendisini hemen arayarak, onunla çalışmak istediğimi, görevinin başına dönmesini istedim. Döndü ve belediyemizden emekli oldu. Daha 2014 yerel seçiminde ise partimizin belediye meclisi üyesi adayları arasında yer aldı ve seçildi. Kendisiyle politika yapma olanağı da buldum."

CENAZESİ ÇOK KALABALIKTI

Süzgün´ün cenazesi daha sonra Çarşı Hacı Ömer Camisi´ne getirildi. Burada kılınan öğle namazının ardından Süzgün, Erdek mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm ve Namık Havutça, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, Erdek eski belediye başkanı Hamit Nural, Bandırma Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Dr. Selim Panç başta olmak üzere çok kalabalık bir topluluk katıldı.

/resimler/2016-8/20/1727493425716.jpg

 

/resimler/2016-8/20/1728334989108.jpg



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı