Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Haberinizi kendiniz üretiniz!

Haberinizi  kendiniz üretiniz!

Erdek´teki bir yerel gazetenin yanı sıra Bandırma´daki bazı gazete ve internet haber sitelerinde ?haber hırsızlığı? sürüyor.

Erdek´teki bir yerel gazetenin yanı sıra Bandırma´daki bazı gazete ve internet haber sitelerinde ?haber hırsızlığı? sürüyor.
Bu yayın organları, gazetemiz YENİ ERDEK´in yanı sıra gazetemizin sayfa editörü, Anadolu Ajansı (AA) Erdek muhabiri Tuncay Ertan´ın büyük emekleriyle hazırlanarak yayınlanıp, ?Haberler.com?da yer alan haberlerine adeta balıklama atlayarak, sayfalarında, sanki kendi haberleriymiş gibi, izinsiz kullanmaktan çekinmiyorlar. Hatta, Erdek´teki bir gazete, geçtiğimiz günlerde, bu AA´nın bir haberini yine aynen kullanırken, haberin içinde geçen, ?AA muhabirine verdiği bilgiye göre? bölümüne bile yer verdi. Hem güldük, hem şaşırdık. Bu yayın organları, kısa bir süredir, gazetemizin yanı sıra AA´nın ücretli servis yaptığı yayın organlarındaki ?Kapıdağ´ın mor soğanı?, ?Kyzikos kazılarında işçi sıkıntısı?, ?Erdek Mayın Filosu´nda arama? ve gazetemizde yer alan ?Erdek´e Kaymakam dayanmıyor? haberlerini yayınlayarak suç işledi. Çünkü, bu yayın organları, AA´ya abone değiller ve hiçbir ücret ödemiyorlar. Anadolu Ajansı´nın, bu yayın organlarına yönelik bir tazminat davası açmaları durumunda ödeyecekleri büyük tazminatlar ile adeta belleri kırılır.
Bu arada, Erdek´teki bir gazete, AA´nın haberini alıp yayınlayan Bandırma´daki bir internet haber sitesinin imzasını kullanarak, Erdek haberlerini kullanıyor, zaman zaman. Tabii ki, gülünç oluyor. Çünkü haber, o internet sitesinin değil, zaten AA´nın!
Bu ?haber hırsızları?nı bir kez daha uyarıyoruz. Gazetemizin ve Anadolu Ajansı´nın haberlerini çalmaktan vazgeçerek, kendi haberinizi kendiniz üretiniz. Biz de bu konunun takipçisi olacağız ve bundan sonra çalınan haberleri, Anadolu Ajansı yetkililerine bildirerek, yasal sürecin başlatılmasının yolunu açacağız. Bu, ?Emek hırsızları?na bizden son bir hatırlatma! Gerisi onların bileceği iş!
YENİ ERDEK



Anahtar Kelimeler: Haberinizi kendiniz üretiniz
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli