Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Haftanın Maçı Erdekte

Haftanın Maçı Erdekte

Erdekspor, hafta boyunca yaptığı tüm çalışmaları tamamlayıp artık Gümüşordu maçını beklemeye başladı. Yavaş yavaş Bal Liginin sonuna yaklaşırken maçların havası da değişmeye, sertleşmeye başladı.

Erdekspor, hafta boyunca yaptığı tüm çalışmaları tamamlayıp artık Gümüşordu maçını beklemeye başladı. Yavaş yavaş Bal Liginin sonuna yaklaşırken maçların havası da değişmeye, sertleşmeye başladı. Özellikle Bal Ligi 8. grup maçlarına baktığımızda zirve için oynayan ilk altı takımın maçları tam bir final maçları görünümünde artık. İşte böylesine önemli bir maç bu hafta sonu Pazar günü Erdek 18 Eylül stadında Erdekspor ile Gümüşordu takımları arasında oynanacak.
 Bilindiği gibi Erdekspor son maçlarını hep kazanarak geliyor. Özellikle son oynadığı Balıkesir deplasmanın dan aldığı üç puan gerçekten çok zor bir üç puan olmuştu. Aynı şekilde misafir takım Gümüşordu`ya bakarsak o da son haftalarını hem galibiyet hem de Kütahyaspor gibi kafaya oynayan bir takımı evinde devirerek Erdek`e gelen başarılı sonuçla gelen bir takım.
Gümüşordu, genç ve çok koşan, iyi organize olabilen bir ekip. Aynı zamanda golcülüğü de olan bir takım. Son maçlarında gerek Foça ve gerekse Edremit Belediyespor karşısında aldığı 9-0 ve 5-1`lik galibiyetlere baktığımızda gol yollarında etkili bir takım olduğunu söylemek mümkün.
Erdekspor ise tecrübeli bir kadroya sahip. Ama ne kadar tecrübeli oyuncu olursa olsun galibiyet için sahada rakip takımlar kadar koşmak mücadele etmek gerekiyor. Bu yüzden Erdekspor elindeki oyuncu kadrosundan kendisini galibiyete götürebilecek formda bir 11`i sahaya sürebilirse eğer, galibiyete yakın olabilir derim. Örneğin son maçta süper bir performans gösteren Cumali`ye bu maçta çok işler düşeceğini söyleyebilirim. Ve ayrıca son sözüm yine Erdekspor`a olacak. Hakemlerle ve de rakip oycularla tartışmak ve de didişmek yerine futbolunuza bakınız. Bu durumun sizleri galibiyete taşıyacak en kolay yol olduğunu unutmayınız.
Haftanın diğer çok zor maçı da Edremit`de oynanacak. Kümeden düşme korkusu yaşayan Edremit Belediyespor evinde lider Somaspor`u konuk edecek. Son hafta Salihli deplasmanında çok iyi oynamasına rağmen sahadan 2-1 yenik ayrılan Edremit Belediyespor`un bu hafta Soma karşına tam kadro çıkacağı unutulmamalı. Yine böylesi zor bir maçta Edremit`in başarılı orta alan oyuncusu Ercan`a (Madida) büyük işler düşeceğini söyleyebiliriz. İbrenin her iki tarafa dönebileceği zor bir maç olacağı kesin.
Bu hafta sonunun en rahat takımı haftayı bay geçecek olan Manisa Belediyespor, alacağı üç puanla puanını 37`ye çıkararak diğer maçların sonuçlarını bekleyecek.
Bal Ligi 8. grubun güçlü takımlarından biriside bildiğiniz gibi Kütahyaspor.
Kütayaspor bu hafta sonu evinde Salihli Belediyespor`u ağırlıyor. Salihli Belediyespor deplasmanlar da daha iyi neticeler alan bir takım ama Kütahyaspor`da evinde aslan kesiliyor. Yenilgisi hiç yok ve sahasında ligin en çok puan toplayan ekibi. Dolayısıyla Kütahyaspor yine galibiyete çok yakın görünüyor bu maçta.
Son sıralardaki maçlarda zor geçeceğe benzer. Örneğin; Bozüyük Vitraspor`la geçtiğimiz hafta Erdek yenilgisiyle büyük bir sürpriz yaşayan Balıkesir Belediyespor arasındaki maçta böyle çekişmeli geçecek maçlardan birisi. Balıkesir Belediyespor ikinci yarıya iyi başlayan takımlarımızdan birisi ama Vitrasporun da evinde iyi oynadığını ve maçalara asılıyor olmasını göz ardı edemeyiz. Dolayısıyla bu maç bence tas tamam üç ihtimalli bir maç gibi görünüyor.
Yine bu hafta sonu zirve mücadelesine katılan bir diğer takım olan Tire 1922 ise evinde Uşak Sportifi ağırlayacak. Uşak Sportif lige iyi başlayan ama sonrasında bunu sürdüremeyen bir takım. Sanıyorum geçtiğimiz hafta sahasında Manisa Belediyespor karşısında 5-0 gibi açık farklı bir yenilgi ile ligden umudunu kesiyor değerlendirmesini yapabiliriz. Tire 1922 bu durumu değerlendirerek haftayı üç puanla kapatarak zirve yarışından kopmayacağını söyleyebiliriz.
Baktığımız zaman yavaş yavaş ligin sonuna doğru gelirken maçlardaki tansiyonların her geçen hafta biraz daha artacağını söyleyebiliriz. Dolayısıyla hakemlerimize fazlaca işler düşeceğini, bunun içinde maçlara iyi hazırlanmalarını bekliyoruz. Herkese kolay gelsin diyerek futbol dolu bir hafta sonu diliyorum.
ERHAN GÖÇMEN


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli