Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Hakim Başkurt Erdekte görev yapmıştı

Hakim Başkurt Erdekte görev yapmıştı

Kamuoyunda Balyoz Planı bilinen davaya bakacak olan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt Gebzeye atandı.

Kamuoyunda "Balyoz Planı" bilinen davaya bakacak olan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt Gebze`ye atandı.
geçtiğimiz yıllarda Erdek Adliyesi`nde Hakim olarak görev yapan İstanbul Hakimi Zafer Başkurt, Gebze`ye tayin edildi.
Hakim Zafer Başkurt, Erdek Hakimi olarak görev yaparken, Kasım 2002 tarihinde İstanbul DGM Asıl Üyeliğine atandı.
Hakim Başkurt, İstanbul DGM`de görevini sürdürürken, DGM`lerin kapatılmasıyla, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı`nın 1 Temmuz 2004/07 tarih sayılı kararıyla 5190 sayılı Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunda Değişiklik Yapılması ve Devlet Güvenlik Mahkemelerinin Kaldırılmasına Dair Kanun ile kapatılan Devlet güvenlik mahkemelerinde görev yapan hâkim ve Cumhuriyet savcıları ile Adlî Yargı hâkim ve Cumhuriyet savcılarının atanmalarına ilişkin kararname kapsamında İstanbul Hakimliğine getirildi.
"Balyoz Planı" davasına bakacak olan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt`un yerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Ömer Diken, "Hrant Dink cinayeti davası"nın görüldüğü 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak`ın yerine de aynı mahkeme üyesi Rüstem Eryılmaz görevlendirildi.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK), kimi yer yargıçlarının müstemir (sürekli-devamlı) yetkilerinin belirlenmesine ilişkin yayımlanan karara göre, "Balyoz Planı" davasına bakacak olan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt Gebze`de, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak da Sakarya`da geçici yetkiyle görevlendirildi.
Başkurt`un yerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Ömer Diken, Canak`ın yerine de aynı mahkeme üyesi Rüstem Eryılmaz görevlendirildi.
"Balyoz" ve Hrant Dink davasına bakan mahkeme başkanlarının görev yerlerinin değiştirilmesini değerlendiren Adalet Bakanı Sadullah Ergin,  hakimlerin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin görüş birliği ile yerlerinin değiştirildiğini duyurdu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı