Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Halitpaşa İlkokulu’nda kütüphane açılışı

Halitpaşa İlkokulu’nda kütüphane açılışı

‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ Projesi kapsamında Erdek Halitpaşa İlkokulu'nda kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ Projesi kapsamında Erdek Halitpaşa İlkokulu'nda kütüphane açılışı gerçekleştirildi.  
Kütüphane açılışında Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy öğrencilerle yakından ilgilendi.  
Açılış programına Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, İlçe Jandarma Komutanı Halil İbrahim İlanku, İlçe Emniyet Müdürü Serkan İncegöz, kurum amirleri ve öğretmenler katıldı.  
Kütüphanenin açılış kurdelesini öğrenciler ile birlikte kesen Kaymakam Atasoy, yaptığı konuşmada “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında Halitpaşa İlkokulu'na kazandırılan kütüphanenin öğrencilere hayırlı olmasını diledi. 
Kaymakam Atasoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Halitpaşa İlkokulu’muzun kütüphanesinin asıl kullanıcısı olan kıymetli öğrencilerimiz ile birlikte gerçekleştirdik. Okumanın, insanları geliştiren, insanların tarihiyle, kültürüyle barışık şekilde yetişmesini sağlayan, gerek akademik gerekse sosyal, kültürel anlamda daha iyi yerlere gelmelerini sağlayan bir unsur olduğuna inanıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan ve Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında Erdek'te tespit ettiğimiz okullarımıza kütüphane kazandırmaya devam ediyoruz.” 
Kütüphane açılışı için düzenlenen törende öğrencilerin fotoğraf sergisini de inceleyen Kaymakam Atasoy, öğrenciler ile okul bahçesinde basketbol oynadı, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.  
Erdek'te projeden önce 9 okulda kütüphane ve kitaplık olduğu projenin hayata geçmesiyle birlikte 11 okula daha kütüphane kazandırıldığı öğrenilirken, 6987 olan kitap sayısının 9807'ye çıktığı bildirildi.   
Haber : Tuncay Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli