Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Recep Kara: "Vatandaşa hizmetten büyük mutluluk duyuyorum"

Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Recep Kara:

Bugünkü konuğumuz, Erdek Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Recep Kara. 1948 yılında, Tekirdağ`ın Şarköy ilçesinde doğan, 1960 yılından beri Erdek`te yaşayan Kara ile söyleşimizi aşağıda sunuyoruz.

Söyleşi : Önder BALIKÇI
Bugünkü konuğumuz, Erdek Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Recep Kara. 1948 yılında, Tekirdağ`ın Şarköy ilçesinde doğan, 1960 yılından beri Erdek`te yaşayan Kara ile söyleşimizi aşağıda sunuyoruz.
X X X
* Muhtarlık ne zaman ve nasıl başladı? Kaç dönemdir görevdesiniz?
- Muhtarlıkta beşinci dönemim. 1984 yılında, Halitpaşa Mahallesi Muhtarlığı`nın birinci azası oldum. O zamanki muhtarımız Ahmet Süzgün`ün dükkanı, benim marangoz dükkanımın hemen yanındaydı. 40 yıl muhtarlık yapan Ahmet Süzgün, bir yere gideceği zaman muhtarlık mührünü bana bırakır, vatandaşın beklememesini sağlardı.
* Peki, muhtarlık ne zaman başladı?
- 1998 yılında, Ahmet Süzgün`ün iki gözüne birden katarakt gelip, görmemeye başlayınca Kaymakam lığın onayıyla görevi ve mührü devraldım. 1999 yılındaki yerel seçimlerde muhtarlığa aday olup, diğer üç adaya fark atarak, seçimi kazandım. O günden beri görevdeyim.
* Mahalleniz hakkında bilgi verir misiniz?
- Halitpaşa Mahallesi`nin tarihi çok eskidir. Rumlar dönemindeki ismi "Porta"ymış! Daha sonra "Kaçura" ismini almış. Hâlen, mahallemizde yaklaşık 4 bin nüfus, 2150 seçmen var.
* Mahallenizin önemli sorunları nelerdir?
- Altyapımız, kanalizasyon sistemimiz yetersiz. Kanalizasyonumuz, yazın, sıcak havalarda geri tepme ve şişme yapıp, koku saçıyor. Mahalle sakinlerimiz, kapalı pazar yeri istiyorlar. Ayrıca, mevcut pazarımıza, Çuğra mevkiinden, yani Sahil Mahallesi`nden gelen vatandaşlar, bu bölgede araçlarını park etmek için yer bulamadıklarını belirtip, otopark yapılması gerektiğini belirtiyorlar.
* Muhtarlık zor mu, sayın Kara? Vatandaşlarla bir sorun yaşıyor musunuz?
- Hem zor, hem kolay! Eğer mahallende oturan vatandaşları iyi tanıyorsan, çok kolay! Çünkü, mahallende oturanlarla ilgili olarak polis gelir, postacı gelir, sana bilgi sorar. Bilemezsen, görevinin anlamı kalmaz. Vatandaşlarla hiçbir sorun yaşamıyorum. Karşılıklı sevgi, saygı ve anlayış içinde hareket ediyoruz.
* Muhtarlık azalarınız kimlerden oluşuyor?
- Muhtarlık azalarımız Cengiz İnce, Zekeriya Tutucu, Anıl Aydoğmuş ve Muhittin Kandemir. Azalarımla uyum içince görev yapıyorum.
* Muhtarlıkta sizi mutlu eden olaylar nelerdir?
- Gördüğüm sevgi ve saygı. 1975 yılından bu yana mahallemde esnafım. Herkes beni "Recep Usta" olarak tanır. Ancak muhtarlıkta bir işleri için geldiklerinde, "Recep Usta" diye değil, "Muhtar Bey" diye hitap ederler. Her zaman, her yerde sevgi ve saygı görmek beni çok gururlandırıyor. Vatandaşa hizmetten büyük mutluluk duyuyorum.
* Muhtarlar arasında bir dayanışma var mı, Erdek`te?
- Yaklaşık 15 yıl önce kurduğumuz bir muhtarlar derneğimiz var, ancak bugüne dek pek etkili olamadı. Recep İşçi tarafından kurulan bu derneğimizin başkanlığını, hâlen rahatsız olan Alaattinler Mahallesi Muhtarı Doğan İşler yürütüyor. Önümüzdeki günlerde bu derneğin genel kurulunu yapacağız. Düşüncemiz, derneğin başına, Erdek`in 28 muhtarı içinde tek kadın olan Semra Baycan`ı getirmektir.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false