Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Halk Eğitim´den müzik aletleri yapım kursu

Halk Eğitim´den müzik aletleri yapım kursu

İlk kez Erdek´te açılacak

Ülkemizde, müzik aletleri yapım kursu, Halk Eğitim Merkezleri kapsamında ilk kez Erdek´te açılacak.
Atölye bulmak için girişimleri süren kursu, Mehmet Ceylan verecek.
1083 yılında Ankara´da doğan, ailesi Susurluklu olup uzun yıllar İzmir´de yaşayan Ceylan, Erdek´te vereceği kurs hakkında şu bilgiyi verdi:
?Ege Üniversitesi Türk Müziği Konservatuvarı Çalgı Yapımı Bölümü mezunuyum. Klarnet ve bağlama çalıyorum. Erdek´teki kursta, bağlama, kabak kemane, keman ve yaylı-mızraplı çalgı yapımını öğreteceğim. Ayrıca, bilhassa Roman vatandaşlara çok yararlı olacak asma davul yapımını da kursiyerlere göstereceğim. Kursumuz, haftada 3-4 gün, 4´er saat olacak. Bu kurs, İzmir ve İstanbul´daki iki meslek lisesinde var. Ancak, yaygın öğretim kursu olarak Türkiye´de sadece Erdek Halk Eğitim Merkezi bünyesinde gerçekleşecek.

DİĞER KURSLAR

Erdek İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan, yine önümüzdeki hafta içinde ?Emlak Danışmanlığı? kursunu da açacaklarını belirtirken, ?Ayrıca, geçen yıl Narlı Mahallesi´nde açtığımız seramik kursunu sürdüreceğiz. Bu kursumuzda eğitmenliği Şenay Atik yapacak. Bunun yanı sıra ayrıca ?İznik Çinisi? kursu da açacağız? dedi.
Kursları, Erdek´in ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirdiklerini vurgulayan Alkan, kurs açmak için en az 12 kursiyerin başvurusu gerektiğini sözlerine ekledi. Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli