Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Halk Eğitim Merkezlerinin çalışmaları masaya yatırıldı

Halk Eğitim Merkezlerinin çalışmaları masaya yatırıldı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İl genelindeki Halk Eğitim Merkezleri tarafından yürütülen çalışmaları değerlendirmek üzere toplantı gerçekleştirdi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İl genelindeki Halk Eğitim Merkezleri tarafından yürütülen çalışmaları değerlendirmek üzere toplantı gerçekleştirdi.  
Vali Şıldak, başkanlığında Balıkesir Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Şube Müdürü Cemalettin Yüceer ve İlçelerin Halk Eğitim Merkezi Müdürleri katıldı.  
Toplantıda ilk olarak Şube Müdürü Cemalettin Yüceer tarafından Halk Eğitim Merkezleri ve Hayat Boyu Öğrenme Faaliyetleri kapsamında yürütülen çalışmaların aktarıldığı bir sunum yapıldı. Sunumda Halk Eğitim Merkezleri tarafından Meslek, Sosyal ve Kültürel, Okuma Yazma kapsamındaki kurslar ve ayrıca Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarda da 73 alanda kurs verildiği belirtildi.  
Toplantıda yapılan sunumda roman vatandaşlara yönelik birçok kurs açıldığı, ayrıca Hayat Boyu Öğrenmede İyi Uygulama Örnekleri kapsamında Sedefli Girit Battaniyesi ile Geleneksel Sabun Yapımı kurslarının Örnek Uygulama olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderildiği de verilen bilgiler arasında yer aldı.  
Vali Şıldak, Halk Eğitim Merkezleri ve Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri kapsamında verilen kurslar, kursiyer sayıları ve hizmet binalarının mevcut durumları hakkında ayrıntılı bilgilerin verildiği sunumun ardından, İlçe Halk Eğitim Müdürlerine söz vererek varsa sorun, talep ve önerilerini iletmelerini istedi. 
Halk Eğitim Merkezlerinin yenilikçi alanlara yönelmesi gerektiğini ifade eden Vali Şıldak, bu alanda sinerji oluşturulması için binaların ve fiziki şartların daha iyi hale getirilmesi gerektiğini söyledi. 
Yapılacak nitelikli çalışmalarla  hedeflere daha çabuk ulaşılabileceğini belirten Vali Hasan Şıldak, “Biz nitelikli iş yaparsak, hedefleri oluşturup bu hedeflere odaklanırsak, sonuç odaklı çalışırsak nihai ürünümüzün çok değerli olacağını, az ama öz bir alan çalışması ile de bunun başarılabileceğini düşünüyorum. Yapacağımız koordineli çalışmalarla; örneğin Bigadiç İlçesinde, Susurluk İlçesinde yönelim ne  alana olmuş, bu alanı desteklemek için ne yapabiliriz gibi konularda bütün kurumsal ortaklarımızın  hedefinin Halk Eğitime yansıması lazım. Turizme eleman yetiştirme, teknik eleman yetiştirme, pazarlama zinciri oluşturma, yenilikçi yaklaşımlarda bizim öncü olmamız, yenilikçi uygulamaları gündeme getirmemiz lazım. Bu alanda şöyle bir kurs açarsak bunun sonucunda şu sertifika verilir, bu insanlar da işletmelerde çok güzel işe kavuşur şeklindeki planlamalar akılcı bir model oluşturur. ” değerlendirmesinde bulundu. 
Unutulmaya yüz tutmuş kültür değerlerinin Halk Eğitim Merkezleri tarafından verilen kurslarla geleceğe aktarılacağını ifade eden Vali Şıldak, “Unutulmaya yüz tutmuş kültür değerlerimiz, somut olmayan kültürel miras dediğimiz dokumalar, el işleri çok önemli. Örneğin Gönen İlçesinin iğne oyası çok değerli. İşte bu kurslarla, somut olmayan değerlerimiz unutulmayacak. Her el işinin, el emeğinin bir müşteri kitlesi var ve bu çok işe yarar bir durum. Ayrıca yeni alanlara yönelmenin şart olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.  
İl genelinde okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması için tek bir kişiye dahi bu kursun verilebileceğini söyleyen Vali Şıldak, “Okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımızın kalmamasının sizlerin en büyük sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin artık modern bir devlet olarak okuma yazma bilmeyen vatandaşımızın yaşı kaç olursa olsun toplum üstünde yük olduğunun bilinmesi lazım. Bir kişiye bile hizmet verebildiğimizi düşünürsek, çok iyi alan taraması yapılması gerekir. ” diye konuştu. 
BİGEP Projesi’nin Halk Eğitim Merkezlerine entegre edilebileceğini de sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “BİGEP projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezlerine yönelik ikinci dönemde çalışma yapmayı planlıyoruz. Okul öncesi ve meslek liselerine yönelik yapacağımız BİGEP Projesi kapsamındaki çalışmalara Halk Eğitim Merkezlerini de dahil edeceğiz.” dedi. 
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı