Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Halk eğitimden hijyen eğitimi

Halk eğitimden hijyen eğitimi

Manyasta esnafa hijyen eğitiminin verilmesine başlandı.

Manyas`ta esnafa hijyen eğitiminin verilmesine başlandı.
Manyas Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede gıda maddesi ile uğraşanlara ile kuaförlere hijyenlik eğitimi kursu açıldı. 
Manyas Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda başlayan iki günlük ve sekiz saat süreli hijyenlik eğitimi kursu Manyas Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu  Tabibi Yusuf Vakitsayan tarafından veriliyor.
Öncelikli olarak okul kantinleri ile büfe ve kahvehane işletmecilerinin sahiplerinin katıldığı kursa 75 kişinin katıldığı belirtildi.
Manyas Halk Eğitim Müdürü Recep Sözey, 5 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe giren hijyenlik eğitimi yönetmeliğine göre güzellik ve saç bakım, pazarlama ve perakende, yiyecek, içecek, toplum sağlığını koruyucu hizmetler ile gıda teknolojisi alanında çalışanlarına yönelik hijyenlik eğitimi verilmesinin zorunlu kılındığını belirterek, eğitim kursunun açılmasının da kendilerine verildiğini kurs sonunda kursiyerlerin sınav sonucu alacakları belge ile çalışabileceklerini aksi halde yönetmelik gereği 250-1000 lira arasında cezai müeyyide uygulanacağını söyledi.
Sözey, önümüzde ki günlerde bakkal, market çalışanlarına ve son olarak ta erkek ve bayan kuaförlerine yönelik hijyenlik kurslarının açılacağını söyledi.
Alınan belgelerin beş yıl süreli olduğunu belirten Sözey, çalışanların belge almasından işyeri sahiplerinin sorumlu tutulacağını açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı