Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Halka hizmet için kurulan Beyaz Masa artık her yerde

Halka hizmet için kurulan Beyaz Masa artık her yerde

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Balıkesir´de kamu yararına hizmet üreten kurum ve kuruluşlarla birlikte yürüttüğü Balıkesir ?Bir Büyük Aile? Oluyor projesinin 10 Şubat- 3 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Karesi İlçesi etkinlikleri Bakacak Maha

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Balıkesir´de kamu yararına hizmet üreten kurum ve kuruluşlarla birlikte yürüttüğü Balıkesir ?Bir Büyük Aile? Oluyor projesinin 10 Şubat- 3 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Karesi İlçesi etkinlikleri Bakacak Mahallesinde devam etti.
Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, AFAD, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı ve İtfaiye Daire Başkanlığı koordinasyonuyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetleri vatandaşın ayağına götürdü.
Bu kapsamda çiftçinin daha bilinçli hareket edebilmesi adına Bitkisel ve Hayvansal Üretim Eğitimi, kırsal alanda yaşayan ve çiftçilikle uğraşan kadınların tarımsal ve sosyal konularda bilgilendirmesi amacıyla Kadınlara Çiftçi Eğitimi, yaşam kalitesini derinden etkileyen sigaranın zararları konusunda Koah, Tüberküloz ve Sigara Bırakma Eğitimi, beklenmedik bir sağlık problemi ile karşılaşınca ambulans gelinceye kadar kişiye müdahele edebilmek için Temel İlk Yardım Eğitimi, günümüzün önemli sağlık problemlerinden biri olan Obezite ile mücadele konusunda Obezite ve Sağlıklı Beslenme, Böbrek Sağlığı ve Kadınlara yönelik Kanser Eğitimi verilip Engelli, Bakıma Muhtaç ve Sosyo-Ekonomik desteğe ihtiyacı olan aileler ziyaret edildi. Vücut Kitle Endeksi, Tansiyon Ölçümü, Diyabet ve Obezite Taraması yapıldı. Öğrencilere ise El Hijyen ve Diş Fırçalama eğitimi ile el yıkama ve diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak, Tüketici Hakları Eğitimi ile bilinçli tüketiciler yetiştirmek, Minik 112 programı ile 112 acil yardım hattının kullanılmasında görülen aksaklıkları gidermek, olağan dışı durumlarda davranış becerilerini geliştirmek, yaralanma sayılarını ve kazalara bağlı ölümleri azaltmak amaçlı eğitimler verildi.
Bakacak İlköğretim Okulu´nda, öğrenciler arası Şiir Okuma Yarışması düzenlendi. Karesi Kent Tiyatrosu tarafından Alaaddin´in Sihirli Lambası Oyunu ile eğlenen öğrenciler İtfaiye Daire Başkanlığı´nın düzenlediği Yangın Söndürme Tatbikatı ile heyecanlı dakikalar yaşadı. Bakacak Köy Meydanı´na yerleştirilen tanıtım TIR´ında Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin bugüne kadar gerçekleştirdiği ve bundan sonra gerçekleştirmeyi planladığı projelerle ilgili görseller sergilendi.
Projelerin mahiyeti ile ilgili Büyükşehir Beyaz Masa görevlilerince tanıtım TIR´ını gezen vatandaşlarımıza ayrıntılı bilgi verildi. Etkinlik alanında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından etkinliğe katılan vatandaşlarımıza lokma hayrı yapıldı. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false