Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Hamamcıoğlu seçilirse Galatasaray´ın ?pilot takımı? Bandırmaspor

Hamamcıoğlu seçilirse Galatasaray´ın ?pilot takımı? Bandırmaspor

Galatasaray Kulübü´nün olağan genel kurulu 19 Haziran 2021 Cumartesi günü yapılacak. Genel kurulda yönetim kurulu için beş başkan adayının listeleri yarışacak.

Galatasaray Kulübü´nün olağan genel kurulu 19 Haziran 2021 Cumartesi günü yapılacak. Genel kurulda yönetim kurulu için beş başkan adayının listeleri yarışacak.
Başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu, ?NTV Spor? yayınında Gürkan Ak´ın sorularını yanıtlarken, göreve seçildiği takdirde altyapıdan oyuncu yetiştirme konusunda Bandırmaspor ile işbirliği yapacaklarını, U-19 takımına ayrı bir önem vereceklerini belirterek, ?Alt yapımızdan oyuncu yetiştirmeye çok önem vereceğiz. Bandırmaspor Kulübü ile işbirliği yaparak, Galatasaray´da oynayabilecek potansiyel gençlerimizi orada yetiştireceğiz. Bandırmaspor´da kendilerini kanıtlayan gençlerimizi daha sonra önce kendi takımımıza alacağız, sonra Avrupa´ya satmaya çalışacağız. Bu konudaki projelerimiz hazır. Altınordu, Bursaspor bu işi başarıyla yapıyorlar. Beşiktaş´ın basketbol şubesi nasıl ki, Banvit´le işbirliği yaparak başarılı olduysa biz de bu yola başvuracağız.?
TÜRKİYE´YE BASKETBOLU GETİREN KULÜBÜZ
Türkiye´yi basketbolla tanıştıran kulübün Galatasaray olduğuna dikkati çeken Hamamcıoğlu, ?Buna rağmen takımımız bu yıl küme düşmekten son anda kurtuldu. Takımın bu duruma gelmesi yönetim kurulunun hatasıdır? dedi.
Göreve geldikleri takdirde basketbol takımını Galatasaray´a yakışır şekilde güçlendireceklerini gibi diğer branşlara da önem vereceklerini belirten Hamamcıoğlu, şunları söyledi:
?550 yıllık bir tarihe sahip bulunan Galatasaray, yalnız bir futbol kulübü, hatta spor kulübü değildir. Bir eğitim kurumundan gelen, çok sayıda dernek, vakıf ve üniversiteye sahip dünyada tek kulüp Galatasaray´dır. Lider bir sivil toplum kuruluşudur. Kadın haklarından, sürdürülebilir ekolojik bir çevreye kadar her alanda ülkenin sorunlarıyla yakından ilgilidir. Bu gerçeklerin ışığında kulübün satılması hiçbir zaman mümkün değildir. Galatasaray, aynı zamanda ülkemize demokrasi kültürünü getiren, laik, demokratik, Atatürk ilkelerine yürekten bağlı bu kulüptür.?
ÖNCELİĞİMİZ FATİH TERİM
Göreve seçildikleri takdirde futbol takımının teknik direktörlüğü için öncelikle Fatih Terim ile görüşeceklerini açıklayan Hamamcıoğlu, şöyle konuştu:
?Fatih Terim ile Galatasaray´ın ilişkileri, işveren-işçi ilişkisi değildir. Fatih Terim, kulübümüzün çatısı altında birçok başarıya imza atmış sembol bir isimdir ve kulübün kurumsal hafızasıdır. Göreve gelirsek önce Fatih Terim ile görüşeceğiz. O olmazsa B planımız, yabancı bir teknik adam olacaktır ve bu konuda planımızda iki hoca var.?
Kulübün 35 bin Avro bütçesi, 2 milyar 100 milyon lira borcu bulunduğuna işaret eden başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, genel kurulda, ?yeşil? listeyle yarışacaklarını vurgulayarak, ?Yeşil, güven, yenilik, tazelik, dinamizm, çağdaşlık demektir. Yetkin ve etkin bir ekip kurduk. Çok uyumlu bir çalışmayla Galatasaray´ı en iyi yere getireceğiz? dedi.
Bunu sağlamak için kulüpte sistem ve paradigma değişikliği yapacaklarını belirten Hamamcıoğlu, kadın futbol takımını da kurarak lige katılacaklarını sözlerine ekledi.
KOCAMAN YÖNETİM KURULU LİSTESİNDE
Eşref Hamamcıoğlu´nun listesinde, ?Kocaman Balıkçılık İthalat ve İhracat Limited Şirketi?nin Yönetim Kurulu Başkanı, sarı-kırmızılı kulübün ?Divan Kurulu Üyesi? Osman Kocaman da yer alıyor.
Yine aynı listede, Manyaslı işadamı Tuncer Hunca da bulunuyor.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false