Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Hamsi yüzde 300 zamlandı

Hamsi yüzde 300 zamlandı

Marmara bölgesini etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı balık fiyatlarına tavan yaptırdı.

Marmara bölgesini etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı balık fiyatlarına tavan yaptırdı.
Bandırma ilçesinde 3 gündür süren soğuk hava ve aralıklarla devam eden kar yağışı yüzünden balıkçı tekneleri denize açılamadı. Balıkçıların denize açılamaması Bandırma Balık Hali´nde tezgahların boş kalmasına neden olurken, bu durum balık fiyatlarına zam olarak yansıdı.
Bandırma Balık Hali esnaflarından Cem Tecimen "Takriben bir haftadır lodos ve poyrazla başlayan soğuk hava yüzünden balıkçı motorlarımız şu an iskelede bağlı. 

Kendine güvenen, cesareti olan çok az balıkçı denize açılıyor ve az balık tutuluyor. Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. Talep fazla, ama balık az. Çünkü balıkçılar çalışamıyor. Hamsinin kilosu iki gündür 30 TL´den satılıyor. Karadeniz´den bu taraflara gelen yollar kapalı. Karacabey, Mudanya yolları kapalı dolayısıyla o bölgeden balık gelmiyor. Dolayısıyla Güney Marmara´da çok az sayıda gırgır denizde olduğu için hamsinin fiyatı yükseldi. İnşallah önümüzdeki günlerde havalar düzelirse balıkçılarımız denize açılacak ve balık bollaşınca fiyatlar da düşecek. Ama havalar düzelmezse aksi takdirde hamsinin fiyatı 40-50 TL´leri bulabilir.? dedi.
Hamsi haricinde istavrit balığının kilosunun 20 liradan alıcı bulduğunu ifade eden Tecimen, bitmeye yüz tutan çinekop´un kilosunun da 50 liradan satıldığını dile getirdi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Hamsi yüzde zamlandı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı