Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Hande Ertek Sigorta Sorumlusu Çapacı: Elektrikli bisikletlere de trafik sigortası isteniyor”

Hande Ertek Sigorta Sorumlusu Çapacı: Elektrikli bisikletlere de trafik sigortası isteniyor”

İlçede faaliyet gösteren Hande Ertek Sigorta Sorumlusu Koray Çapacı, pratik ve düşük maliyetli kullanımıyla özellikle şehir merkezlerinde giderek ilgi gören bir pratik ulaşım aracı olan elektrikli bisikletlere de zorunlu trafik sigortası...

İlçede faaliyet gösteren Hande Ertek Sigorta Sorumlusu Koray Çapacı, pratik ve düşük maliyetli kullanımıyla özellikle şehir merkezlerinde giderek ilgi gören bir pratik ulaşım aracı olan elektrikli bisikletlere de zorunlu trafik sigortasının istendiğini hatırlattı.
Özellikle müşterilerine paket servisi yapan işletmeciler tarafından çokça tercih edilen, yakıtı benzin değil elektrik olan bu bisikletler için plaka, ruhsat, sürücüler için ehliyet istendiği gibi zorunlu trafik sigortasınında trafik polislerince talep edildiğini dile getiren Çapacı, elektrikli bisiklet sahibi sürücülerin trafik sigortası konusunda dikkatli olmaya davet etti.
6495 Sayılı Torba Kanun'un yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, elektrikli bisikletler de kanun maddesine girince bir anda her şey değişti diye konuşan Çapacı, Söz konusu kanunun 13. Maddesiyle 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 3. maddesinde yapılan değişiklikle elektrikli bisikletler hız, motor gücü ve ağırlıklarına göre ya motorsiklet ya da motorlu bisiklet (moped) sınıfına dahil edilerek, kullanıcılarına ehliyet ve plaka kullanma zorunluluğu getirilmiş oldu” dedi.
Hande Ertek Sigorta Bürosu olarak Elektrikli Bisikletlere de trafik sigortası yaptıkları bilgisi veren Çapacı, konuyla ilgili yeni düzenleme hakkında şu ifadelere yer verdi:
Madde 13: 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 3. maddesinde yer alan Motorlu bisiklet” tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye Motorlu taşıt sürücüsü sertifikası”, Sürücü belgesi” ve Uluslararası sürücü belgesi” tanımları ile maddenin son fıkrasına Bu maddedeki tanım ve terimlerle ilgili olarak vergi kanunları hükümleri saklıdır.” cümlesi eklenmiştir.
Motorlu Bisiklet (Moped): Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kilovatı geçmeyen iki veya üç tekerlekli taşıtlar ile aynı özelliklere sahip net ağırlığı 350 kilogramı aşmayan dört tekerlekli motorlu taşıtlardır. Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz.”
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli