Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Harmanlı Köyü Köy Hayrı ile tanıştı

Harmanlı Köyü Köy Hayrı ile tanıştı

Harmanlı Köyünde Kutlu Doğum Haftası kapsamında tarihinde ilk kez Köy Hayrı düzenlendi.

Harmanlı Köyünde Kutlu Doğum Haftası kapsamında tarihinde ilk kez Köy Hayrı düzenlendi.
Harmanlı Köyünde gerçekleştirilen Köy Hayrı, şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Ardından, Erdek Yalı Camii Emekli İmamı Adnan Afacan hocamız tarafından huşu içinde Kur`an-ı Kerim okundu. Daha sonra, Narlı Köyü İmamı ile Erdek Ebu Hanife Camisinin müezzini Mevlid-i Şerif okudular.
Mevlid`ten sonra, Emekli İmam Hatip kadir Güneş ve Emekli Müezzin Hüseyin Türker tarafından Kuran-ı Kerim okunurken, programın aralarında ilahiler söylendi.
Kur`an-ı Kerim okunmasıyla, günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapmak üzere söz alan Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, Mevlid-i Şerifin anlamını açıkladı.
Mevlid-i Şerifin sadece Peygamber efendimizi öven bir naat olduğuna dikkat çeken Müftü Yalçın, bu gibi programlarda, Allah Kelamı Kur`an-ı Kerim`in daha bir anlam taşıdığını ve Peygamberimizi anlatan konuların işlenmesini, onu tanımak için daha güzel bir fırsat olduğuna değindi.
Yalçın, bu tip programların birlik ve beraberliklerimizi pekiştirdiğini, insanları kaynaştırdığının altını çizip, Köy Hayrı etkinliğinin son duasını yaptı.
Programın sonunda katılan tüm davetlilere etli pilav, ayran ve tatlı ikramında bulunuldu.
Harmanlı Köyünde düzenlenen etkinliğe, AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Özdemir, Paşaliman-Harmanlı-Balıklı-Poyrazlı ve Tuzla Köy Muhtarları katıldı.
Edinilen bilgiye göre, Harmanlı Köyündeki programı; Erdek İlçe Müftülüğü Memuru Mehmet Burak, Narlı Köyü İmam Hatibi Nevzat Kalyoncu`nun hazırladığı öğrenilirken, yine program Erdek Çarşı Camii Müezzini Cengiz Aksın, Erdek Ebu Hanife Camii Müezzini Nafiz Sicim, Emekli İmamlarımız Adnan Afacan, Kadir Güneş ile Hüseyin Türker tarafından icra edildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli