Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Haşaratla mücadele timi işbaşında

Haşaratla mücadele timi işbaşında

Sivrisineklerin larva dönemi nedeniyle ilaçlama çalışmasına Nisan ayı içerisinde başladı.

Sivrisineklerin larva dönemi nedeniyle ilaçlama çalışmasına Nisan ayı içerisinde başladı.
Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü`ne bağlı ekipleri yaklaşan yaz mevsimi öncesinde haşere ve sineklerin larvalama mevsimi olan bugünlerde ekiplerce, mücadele kapsamında yeşil alanlar, su kenarları, su birikintileri, fosseptik çukurları, çöp konteynırları, yağmur drenaj hatları, kanalizasyon hatları, sivrisinek- karasinek üreme bölgelerini ilaçlamaya başladı.
İlaçlama çalışmalarında kullanılan traktörle devam eden haşere ile mücadelede, öncelikle ilçe merkezindeki toplu yerleşim alanları ilaçlanıyor.
Larva mücadelesinin haşaratla etkin mücadelenin temeli ve ilk adımı olduğunu belirten Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, "İlaçlama işini yürüten ekiplerimizce yapılan mücadele ile ilçenin her yıl olduğu gibi bu yılda sineksiz bir yaz mevsimi geçirmesinin planlandığını söyledi."
Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri devam eden açıklamada şu sözlere yer verdi:
"İlçemizin içerisinde bulunan su birikintisi olan yerlerde, kanal kenarlarında, arazilerde, kanalizasyon kapaklarının bulunduğu yerlerde ekiplerimiz ilaçlama çalışmalarına başladılar. Bu çalışmalarımız Mayıs ayına kadar sürdürülecektir. Yaz mevsiminde vatandaşlarımızın sinek ve sivrisinekten rahatsız olmaması için ilaçlamalarımızı larva döneminde yapıyoruz. Bu dönem sivrisineklerin üreme dönemidir. Bizler çalışmalarımıza sivrisineklerin üreyebilecekleri yerlerde başladık. Daha sonra ilçede, tüm cadde ve sokaklarımızı ilaçlayacağız. Bu şekilde vatandaşlarımızın ve tatilcilerin yaz mevsiminde sivrisinekten yana sıkıntısı olmayacak"
Bahar mevsiminin gelmesiyle 6 mahallede çalışmaların sırayla başladığını, hedeflerinin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Erdek halkının rahat bir yaz mevsimi geçirmelerini sağlamak olduğunu belirten haşaratla mücadele timi, "Rahat ve temiz bir ilçede yaşamak için ne gerekiyorsa biz onu yapmaya çalışıyoruz. Her şey vatandaşlarımızın sağlık ve rahatlığı için" diyerek sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı