Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

HAŞER,E HAŞERE, İLAÇLAMA, İLAÇLAMA

HAŞER,E HAŞERE, İLAÇLAMA, İLAÇLAMA

Haşereler her mevsim ve her yerde rahatça yaşayabilen ve rahatça üreyebilen canlılardır. O kadar kolay üreme ve yaşama imkanları vardır ki nerede ise her zamana ve her yere rahatlık ile uyum sağlayabilirler. Haşere grubu incelediği zaman birçok farkl

Haşereler her mevsim ve her yerde rahatça yaşayabilen ve rahatça üreyebilen canlılardır. O kadar kolay üreme ve yaşama imkanları vardır ki nerede ise her zamana ve her yere rahatlık ile uyum sağlayabilirler. Haşere grubu incelediği zaman birçok farklı tür ve grupta haşereye rastlamak mümkündür. Haşereler sivrisinek karasinek fare hamam böceği kalorifer böceği bit pire ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz birçok grupta haşere türü ve çeşidi vardır.

Her haşere grubu da kendi içinde birçok haşere türüne ayrıldığı için yaşadığımız ya da yaşayabileceğimiz ortamda birçok çeşit haşere vardır. Bu haşerelerin hepsi de çok tehlikelidir ama bana göre en tehlikelisi farelerdir. Fareler kuyruklarının girebildiği her ortama kolaylıkla girebilen canlılar olduğu için çok rahat yaşadığımız ya da yaşayabileceğimiz her alana rahatlıkla girip çıkabilirler ve bizi ve sağlığımızı tehdit edebilirler. Birçok haber programında duymuşsunuzdur fareler birçok hastalık taşıdığı gibi insanlara doğrudan da zarar veren canlılardır. Kemirgen grubunda olan fareler özellikle lağım çatı katı ve bodrum katı gibi alanlarda yaşama ve üreme imkanı buluyorlar. Özellikle köylerde ve tarlalarda daha rahat yaşayabilen fareler buralarda tehlike saçmaya devam ediyor. Gerek doğrudan inşalara gerekse köylerde evcil hayvanlara rahat vermiyorlar ve bizim ve bizim himayemizde olan evcil hayvanların yaşamlarını tehdit ediyorlar.Bir diğer tehlikeli haşere grubu da hamam böcekleri ve kalorifer böcekleridir. Bir tür hamam böceği olan kalorifer böcekleri de tıpkı hamam böcekleri ve diğer haşere grubu gibi tehlike saçmaya devam ediyor.  Özellikle evlerimizin banyo ve mutfaklarını mesken tutan hamam böcekleri açıkta kalan yiyecek ve içeceklerimiz yolu ile bizim sağlığımızı tehdit ediyor. Her ne kadar doğrudan insana zarar vermese de yani insanları ısırma gibi bir özelliği olmasa da hamam böcekleri ortama bıraktıkları salya ve dışkıları sayesinde bizim zehirlenmemize kadar sebep olabiliyorlar. Aynı şekilde kalorifer böcekleri de insanlara doğrudan zarar vermez ve kalorifer böcekleri de tıpkı hamam böcekleri gibi açıkta kalan yiyecek içeceklerimiz için tehlike saçarlar. Yani açıkta kalan yiyecek içeceklerimize ortak olarak bizi ve sevdiklerimizi hasta ederler. Çok iyi hijyenik ortamlar ve belli zamanlarda yapılacak ya da yaptırılacak olan ilaçlama çalışmaları sayesinde hamam böceği ve kalorifer böcekleri gibi haşere ve zararlılardan korunmuş ve kurtulmuş oluruz. Sivrisinek ve karasinekler de ilaçlama firması tarafından yapılmaz ise gereğinden fazla üreyerek bizi ve sağlığımızı tehdit ederler. Özellikle yaz mevsimi yaklaşırken en çok bizi rahatsız edecek olan haşere grubu sivrisinek ve karasineklerdir. Evlerimizde ya da kapalı alanlarda sürekli oramıza buramıza konarak bizi rahatsız ederler. Yaz mevsiminin yaklaştığı bahar mevsiminde de açık alanlarda otururken rahat edemiyoruz sivrisinek ve karasinekler sayesinde. Bizi her ortam ve mekanda rahatsız eden bu haşere grubu ile yapılacak olan mücadelede mutlaka uzman bir ekip ile işbirliği yapılmalı ve böcek ilaçlama çalışmalarına uzman haşere ilaçlama firmasını da dahil etmeliyiz.

Bit ve pire gibi haşere grubu da bizi ve sağlığımızı tehdit ettiği için bu grupla da uzman bir ilaçlama çalışması yapılmalıdır. Uzman haşere ilaçlama firması ve işinde uzman kişilerce yapılacak olan haşere ilaçlama çalışmaları böylece profesyonelce yapılacaktır. Uzman ekip sayesinde yapılan ya da uzman ekip ile yapılmış olan haşere ilaçlama çalışmaları sayesinde yaşadığımız alanlarda yaşayan ya da kendine yaşama imkanı bulan bit pire hamam böceği kalorifer böceği fare sivrisinek ve karasinek gibi haşerelerden kolaylıkla kurtulmuş olacağız.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu