Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Haşereler yakınma konusu

Haşereler yakınma konusu

Erdek ve Paşalimanı, sivrisinek ve sineklerden yakınıyor

Balıkesir´in tüm ilçelerinde haşere sorunu yaşanıyor. Buna bağlı şekilde Erdek ve Paşalimanı Adası´nda yoğun bir şekilde görülen sivrisinek ve sinekler, vatandaşların yakınmalarına yol açıyor.
YALNIZ ERDEK İMZA ATMAMIŞTI
Bilindiği gibi, beş yıl önce Büyükşehir statüsüne geçilmesi üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, il düzeyinde, tüm ilçelerde haşereyle mücadele hizmeti ve sorumluluğunu üstüne almıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde, ilçe belediyelerinin bu işi üstlenmelerini istemiş, bunun için ilçe belediye başkanlarına 50 bin lira para vereceğini açıklamıştı. Buna Erdek Belediyesi dışındaki tüm belediye başkanları "evet" demişti.
Erdek Belediyesi ise bu hizmetin parasal değerinin 50 bin liranın çok üstünde olduğunu belirterek karşı çıkmış ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile anlaşmayarak, "Aynı zamanda haşere mücadelesi, sadece yaz aylarında yapılırsa sonuç alınamaz. Bu hizmeti yerine getirmesi gereken Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, haşerenin larva dönemi olan şubat ve mart aylarında da, haşerenin üremesine elverişli olan kanallar ve yerlerde ilaçlama yapması gerekirdi" demişti.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Haşereler yakınma konusu
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı