Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

‘Hastane Kavşağı’ ‘Ölüm Kavşağı’na dönüştü

‘Hastane Kavşağı’ ‘Ölüm Kavşağı’na dönüştü

Bandırma Kent Konseyi, Bandırma hastane kavşağında yaşanan trafik kazalara dikkat çekmek için bahse konu kavşakta basın açıklaması yaptı.

Bandırma Kent Konseyi, Bandırma hastane kavşağında yaşanan trafik kazalara dikkat çekmek için bahse konu kavşakta basın açıklaması yaptı. 
Bandırma Kent Konseyi tarafından organize edilen basın açıklamasına CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, Bandırma Emekli Sen Şube Başkanı Levent Balkış, Bandırma Eğitim İş Şube Başkanı Kadir Taylan, Bandırma Demokrasi Platformu Başkanı Erdal Doğru, Bandırma Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı İpek Çetinkuş ve vatandaşlar katıldı. 
Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat tarafından okunan basın açıklamasında “Bu kavşakta ne yazık ki her hafta trafik kazalarının haberlerini alıyoruz. Bu kavşak arkamızda bulunan 13.500 öğrenci, öğretim görevlisi ve diğer personelin çalıştığı bir üniversite, 3 ayrı devlet lisesi, özel okullar, 2 tane yüksek öğretim yurdu ve en önemlisi Bandırma nüfusunun tamamını ilgilendiren Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi’ne ulaşımı sağlayan tek kavşak. Burası Bandırma nüfusunun tamamının kullanıldığı en önemli ulaşım noktasıdır. Bugün hastane, okul gibi kamu hizmeti veren kurumların plansız ve altyapısız şekilde şehir dışına taşınmasının sonucunu yaşamaktayız.” dedi. 
Bu kurumların rant amaçlı olarak tek bir noktaya taşınmasının ardından ne yazık ki böyle sorunlarla karşılaşıldığına dikkat çeken Polat “Bu kavşakta ölümlü, maddi hasarlı kazalar sürekli görüyoruz. Sadece trafik kazaları değil işe ve okula gelen vatandaşlarımız çok ciddi zaman kaybı yaşamakta, bu kavşakta oluşan kuyruklar ayrıca vatandaşlarımızın zaman ve enerji kaybına neden olmaktadır. Tüm bunların yanı sıra bu kavşağın düzensizliği nedeniyle acil hastalarımız sıkıntılar yaşamaktadır. Vatandaşlarımızın bu kavşakta göz göre göre öncelikle canlarına zarar gelmesi hepimizi derinden üzmektedir.” ifadesini kullandı. 
Bu hattın Çanakkale Köprüsü geçiş noktası üzerinde olduğunu hatırlatan Polat “Köprünün yapılması ile trafik yoğunluğu daha da artacaktır. Buradan 600 Evlerden Hava Üssüne kadar gelen ve yapımı yılan hikayesine dönen viyadük çalışmasına da bir parantez açmak istiyorum. Benzer durum ne yazık ki orada da geçerlidir. Bandırma için bu denli önemli çalışmaların ağır gitmesi nedeniyle mağduriyeti halkımız yaşamaktadır. Önümüzdeki kavşakta meydana gelen kazalarda ne yazık ki vatandaşlarımızı toprağa verdik. Liselerde okuyan öğrencilerimiz, üniversitelerimiz, görev yapan öğretmenlerimiz, velilerimiz, üniversitemizdeki öğrenci, akademisyen ve personelimiz, hastane çalışan personelimiz ve hattı kullanan halkımız her an bir kaza riski ile karşı karşıya. Bizlere bu yönde hem kurum temsilciliklerimizin hem de bireysel olarak vatandaşlarımızdan çok sayıda şikayet geldi. Devlet yatırım planına göre bu kavşakla ilgili çalışmaların ve projelerinin yapıldığı bilgisine ulaştık. Bu bölge için projenin hazır olduğunun bilgisi var. Bizler yetkililerden ilgili çalışmaların yarından tezi yok başlatılması ve bir an önce bahsettiğimiz 600 Evlerden başlayarak burada son bulan hatla ilgili çalışmalara öncelik verilmesini istiyoruz, kaybedecek tek bir günümüz yok.” diyerek sözlerine ekledi.       Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı