Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Hastane projesi otoparka takıldı

Hastane projesi otoparka takıldı

Mevcut hastane yerine yapılacak olan Erdek yeni hastane inşaatı projesi içinde otoparkın bulunmayışı Sağlık Bakanlığınca projenin onayını geciktirdiği öğrenildi.

Mevcut hastane yerine yapılacak olan Erdek yeni hastane inşaatı projesi içinde otoparkın bulunmayışı Sağlık Bakanlığı`nca projenin onayını geciktirdiği öğrenildi.
Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi olarak kullanılan yere yapılacak olan, Erdek yeni hastane projesi Sağlık Bakanlığı`nda inceleniyor.

Yaklaşık iki aydan bu yana bakanlıkta incelenen hastane projesinde otoparkın yer almaması üzerine, Sağlık Bakanlığı`nın proje içersinde otoparkın bulunmamasını gerekçe gösterip projeyi onaylamak istemediği ileri sürüldü.
Sağlık Bakanlığı`nın hastane projesi içersinde araç otoparkı istemesi üzerine Erdek Belediyesi`nin harekete geçtiği ve hastane karşısında halen araç otoparkı olarak kullanılan bölgenin otopark olarak kullanılacağını, proje içersinde otoparkın yer almamasının bir sorun teşkil etmemesi yönünde Sağlık Bakanlığı`na başvuruda bulunduğu da gelen haberler arasında.
Bilindiği gibi, halen devlet hastanesi olarak kullanılan eski ve sonradan yapılan ek bölümlerin yıkılmasıyla ortaya çıkacak toplam 650 M2`lik arsa üzerine bodrum ve yarım asma kattan oluşan 7 kat olarak yapılması planlanan Erdek yeni devlet hastanesi inşaat çizim projesi ihalesi geçtiğimiz Haziran ayında açık eksiltme usulüyle ihalesi yapılmış, ihaleyi 30 bin lira teklif veren Bursa-Ferzan Yapı Müh. İnş. San. Tic. Ltd. Şti. kazanmıştı. Erdek Belediye Başkanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı`na gönderilen `Hastanenin çok yakınında belediye ye ait bir araç otoparkı bulunmaktadır` yazısının bakanlığa ulaşmasını takiben Erdek yeni hastane projesinin onaylanması ve inşaatın zaman kaybetmeksizin başlayacağı tahmin ediliyor.
Haber: Kemal Şekerci


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı