Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hastanede ´yangın´ tatbikatı

Hastanede ´yangın´ tatbikatı

Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi´nde yangın, sedye ile yaralı taşıma ve tahliye tatbikatı yapıldı.

Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi´nde yangın, sedye ile yaralı taşıma ve tahliye tatbikatı yapıldı.
Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi görevlileri ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Erdek İtfaiye Grup Amirliği işbirliğiyle düzenlenen tatbikatta, hastanenin beşinci katında bulunan Kadın Doğum Servisi´nde senaryo gereği yangın çıktı.
Senaryo gereği dumanı fark eden hemşire, 501 numaralı odaya koşarak alevleri görerek müdahale etmeye başladı. Bir başka hemşire ise telefonla 4444 arayarak kırmızı kod verdi.
Kırmızı kod ekibi hemen olay yerine intikal ederken, güvenlik ekibi hastane içerisinde anons yaptı. Santral ekibi ise hemen İtfaiye ve 112´ye haber verdi.
Bu arada 5. katta bulunan bir hasta itfaiye ekipleri tarafından camdan kurtarılarak ambulansa teslim edildi. Dumandan etkilenen diğer hastalara olay yerinde müdahalede bulunuldu. 

Tatbikat sonrası ise itfaiye ekipleri tarafından sağlık çalışanlarına hastane önünde verilen eğitimde, yangın söndürme tüpleriyle yangına müdahale uygulamalı olarak anlatıldı.
İtfaiye ekipleri hastane önünde bir ateş yakarak yanıcı malzemeye göre hangi yangın tüpünün seçilmesi ve nasıl kullanılması gerektiği hakkında sağlıkçıları bilgilendirdi. Sağlık çalışanları daha sonra yanan ateşi söndürme işlemini itfaiye eriyle birlikte uygulamalı gerçekleştirdi.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Hastanede yangın tatbikatı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli