Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Hastanenin yapımı durduruldu; İnşaata Siluet engeli

Hastanenin yapımı durduruldu; İnşaata Siluet engeli

Sağlık Bakanlığınca, ilçemiz İskele Meydanına yapılmakta olan yeni hastane binası inşaatı, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca durduruldu.

Sağlık Bakanlığı`nca, ilçemiz İskele Meydanına yapılmakta olan yeni hastane binası inşaatı, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`nca durduruldu.

Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, hastane inşaatını durdurma gerekçesi olarak, inşaatın, şehrin siluetini bozduğu ve telafisi mümkün olmayan görüntü kirliliğine neden olacağını ileri sürdü.

İlçede yıllardır eksikliği hissedilen hastane binası yapımı için eski hastanenin yıkılıp yerine yenisinin yapımına başlanan hastane binası, Sağlık Bakanlığı`nca hastane tip projesi hazırlanarak ihale edildi. Toplam 10 kattan oluşan hastane binasının 10 kattan oluşan betonarme bölümü tamamlandı. Betonarmesi biten inşaatın içinde çalışmalar devam ederken, 9 Temmuz`da Erdek-Bandırma karayolunun 10. kilometresinde yapımı devam eden Tatlısu Kavşak inşaatı kazısında tarihi eserlerin ortaya çıkmasıyla, kavşak inşaatının geleceği hakkında inceleme yapmak için Erdek`e gelen Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu heyeti, kavşakta yaptığı çalışmalarının ardından Zeytinliada`ya geçti.

Heyet aynı gün hastane inşaatının durdurulması kararı aldı. Erdek`teki incelemelerini tamamlayan heyet Bursa`ya gittikten sonra, Erdek`te aldıkları kararı dün Erdek Kaymakamlığı`na bildirdi. Kaymakamlık tarafından, inşaatın durdurulması kararı Erdek Belediyesi`ne bildirilmesini takiben, Erdek Belediyesi İmar Müdürlüğü`ne bağlı ekipler inşaat hakkında "Yapı Tatil Zaptı" tutarak inşaatı mühürledi.

Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, bu ayın sonuna doğru yapacağı kurul toplantısında, inşaatın devamı veya iptali yönünde son kararı verebilmesi için Erdek Belediyesi`nden söz konusu inşaat hakkında bilgi ve belgeleri istediği öğrenildi.

Gelişmeler bu yönde yaşanırken, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız`ın, konuyu Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan`a aktardığı, Arslan`ın konuyu çok yakından takip ettiği belirtiliyor.

Kuruldan inşaat hakkında iptal yönünde karar çıkarsa, Sağlık Bakanlığı`nın, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu`na karşı İdare Mahkemesi`nde dava açacağı kaydedildi.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli