Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Hatalı sürücüye kırmızı düdük!

Hatalı sürücüye kırmızı düdük!

Balıkesir´de önümüzdeki Kurban Bayramı´nda yeni bir uygulama gerçekleştirilecek.

Çocuklara yönelik gerçekleştirilecek "Kırmızı Düdük" uygulamasının sloganı ise "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" diye belirlendi.
İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte farkındalık ve bilgilendirme oluşturmak amacıyla "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi başlatıldı. Proje kapsamında Balıkesir Sanayi Bölgesi 2. ve 3. kapı arasındaki uygulama noktasında trafik polisleri tarafından bir çalışma yapıldı.
Trafikte seyreden araçlar durdurularak, araçtaki çocuklara anne ve babalarını hatalı trafik kuralları konusunda uyarmaları için bilgilendirme yapıldı. Çocuklara kırmızı düdük ile balon ve broşür armağan edildi. Çocuklardan, içinde bulundukları otomobilin sürücüsünün kurallara uymaması durumunda kırmızı düdüğü çalması istendi.
Proje hakkında bilgiler veren Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Araç sürücülerinin kurallara uymamaları durumunda araçta bu görev verdiğimiz çocuklarımız kırmızı düdüğü çalarak güvenli yolculuk yapmaları konusunda diğer yolcular ile birlikte uyarıda bulunacaktır. Bu konuda çocuklarımızı eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerimiz sözlü şekilde ve broşürlerle başlamıştır. Denetimler sırasında sürücülere ise gerekli bilgilendirme yapılarak ´Trafik kurallarına uyalım sevdiklerimize kavuşalım´ isimli bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. " bilgisini verdiler.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı