Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hatalı araç parkları sorun yaratıyor

Hatalı araç parkları sorun yaratıyor

Erdek Havuzlu Meydanda özellikle gece saatlerinde hatalı araç park eden sürücüler yüzünden tam bir trafik keşmekeşi yaşanıyor.

Erdek Havuzlu Meydanda özellikle gece saatlerinde hatalı araç park eden sürücüler yüzünden tam bir trafik keşmekeşi yaşanıyor.
Yedi yolun birden birleştiği Havuzlu Meydanda, görevlilerin bulunmadığı saatlerde, araçlarını gelişi güzel park eden sürücüler trafiğin kilitlenmesine neden olduğu gibi kazalara da davetiye çıkarıyor.
İlçeye Bandırma istikameti ile Çuğra (Sahil)-Ocaklar-Narlı-İlhan-Doğanlar-Turan ve Ormanlı mahallelerinden gelen araçların giriş yaptığı meydan özelliğini koruyan Havuzlu Meydanda, elektrik trafosunun bulunduğu yakın yere araçlarını park eden duyarsız sürücüler nedeniyle, büyük tonajlı kamyon-otobüs gibi araçlar hafif hasarlı kazalara karışabiliyor.

21 Ağustos gecesi, Erdek Çuğra Bölgesi istikametinden Bandırma istikametine gitmekte olan 16 SL 701 plakalı otobüs, Havuzlu Meydana girdiğinde, elektrik trafosunun önüne aracını gelişi güzel park eden 16 TP 747 Plakalı özel oto nedeniyle meydandan Bandırma istikametine çıkışı sağlayan Kalyoncu Caddesine giriş yapamadı. Uzun süre hatalı yere park eden araç sürücüsü aranmasına rağmen bir türlü bulunamadı. Bu kez devreye vatandaşlar girerek, özel aracı hep birlikte kaldırıp otobüsün geçişini sağladı. Havuzlu Meydan esnafı, gündüzleri meydanda görevliler olmasından dolayı araç parkı sorunu yaşanmadığını ancak görevlilerin çalışma mesaisi bittikten sonra, özellikle gece saatlerinde bazı araç sürücülerinin araçlarını gelişi güzel park etmelerinden dolayı trafikte sorun yaşandığı şikayetinde bulunurken, sürücüleri araçlarını daha dikkatli park etmeleri tavsiyesinde bulundu.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli