Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Hatalı sürücüler yandı

Hatalı sürücüler yandı

Vatandaş yakalayacak, polis ceza yağdıracak Trafik ihlalini görüntüle ceza yazılsın

Vatandaş yakalayacak, polis ceza yağdıracak
Trafik ihlalini görüntüle ceza yazılsın
Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik ihlali yaptığı vatandaşlarca belgelenen sürücüye ceza yazılabilmesinin önünü açacak düzenleme hazırladı.
Her yıl yaklaşık 10 bin kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazalarını azaltabilmek amacıyla 2013`ü seferberlik yilı ilan eden Emniyet Genel Müdürlüğü, kural ihlali yapan sürücülere verilen cezaları caydırıcı hale getirmek için bazı yeni uygulamaları hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Düzenlemenin hedefinde, trafik kurallarını ihlal etmesine rağmen, polise ya da MOBESE kameralarına yakalanmayan sürücüler bulunuyor.
Trafik ihlalini fotoğraf ya da görüntüyle belgeleyen vatandaşlar, kusurlu sürücüye ceza yazılmasını sağlayabilecek.
Yeni ehliyetler ve trafik cezalarının artırılması dahil pek çok düzenlemeyi içeren 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu`nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, İçişleri Bakanı Muammer Güler`in görüşüne sunuldu.
Tasarı yasalaşınca trafik ihlalini fotoğraf ya da görüntüyle belgeleyen vatandaşlar, kusurlu sürücüye ceza yazılmasını sağlayabilecek.
Fotoğraf ve görüntüden trafik cezası
Mevcut uygulamaya göre, trafikte mağdur olan vatandaşların şikayetlerini değerlendiren polis, bölgeye ekip gönderiyor, ihlali yapan aracı durduruyor ancak elde kanıt bulunmadığı için ceza yazamıyor. İhlali gerçekleştiren sürücü, MOBESE kameralarına da yakalanmamışsa hiçbir ceza almadan yoluna devam edebiliyor.
Düzenlemenin özellikle hatalı park sorununa çözüm olacağını belirten emniyet yetkilileri, söz konusu yöntemin birçok ülkede uygulandığına dikkati çekti.
Uygulamayı içeren tasarının yasalaşmasıyla trafik kazalarının yüzde 10 azalacağı tahmin ediliyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli