Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

HATEMden yerel basına iftar

HATEMden yerel basına iftar

Özel Hatem Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Bandırma ve civarında bulunan basın mensuplarına Eken Prestij Otelinde iftar yemeği verdi.

Özel Hatem Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Bandırma ve civarında bulunan basın mensuplarına Eken Prestij Otel`inde iftar yemeği verdi.
Merkezi Gaziantep`te bulunan ve özel hastane sektöründe faaliyet gösteren HATEM Hastaneleri tarafından ülke genelinde bu yıl için açılacak 10 özel sağlık lisesi projesi kapsamında komşu ilçemiz Bandırma`da yer alıyor.
2013-2014 eğitim öğretim yılında faaliyete geçeceği belirtilen Bandırma Özel Hatem Anadolu Sağlık Meslek Lisesi`nin, bu yıl için 250 öğrenci kapasitesi bulunduğu ve yoğun talep olduğu kaydedildi.
İftara katılan basın mensuplarına çalışmalar hakkında açıklama yapan Özel HATEM Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Suat Asal, 2013 yılından itibaren özel sağlık lisesi ve 2014 yılından itibaren de özel sağlık meslek yüksek okulu ile hizmetlerine devam etmek istediklerini bildirdi.
Asal "Ege Bölgesi ve Marmara Bölgesi olmak üzere burada 5 tane okulumuz var. Bandırma ve Gemlik şubelerimizin inşaatları devam etmekte. 2014 yılında ise okul sayımızı 20`ye çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra sağlık meslek okulu da açmayı hedefliyoruz. Bu projemizi de ilk olarak Bursa`da gerçekleştireceğiz. 2013 ve 2014 yıllarında bu alanda yapacağımız yatırımların maliyeti ise 12 milyon liradır." dedi.
Hedeflerinin Sağlık Meslek Yüksek Okulu kapsamında bir zincir oluşturmak olduğunu vurgulayan Asal, devam eden konuşmasında "Hedefimiz Sağlık Meslek Yüksek Okulu anlamında zincir oluşturmak. Bandırma`da yaklaşık 250 Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi eğitim alacak. Bugün itibarıyla Mustafakemalpaşa, Gönen, Karacabey ve Susurluk`tan öğrenci almış durumdayız. Ortalama her okulda 200-250 öğrenciye eğitim vermeyi hedefliyoruz. Okullarımızdan mezun olan öğrenciler 4 yılın sonunda Türkiye`nin neresinde olursa olsun iş bulabilme olasılığına sahiptir. Bugün itibarıyla resmi verilere göre 230 bin civarında yalnızca hemşire açığı var. 2018-2019 yılına kadar Türkiye`de sağlık meslek lisesini bitiren bir kişi, iş bulma noktasında sıkıntı yaşamayacak" diyerek sözlerine ekledi.
Gaziantep dışındaki tüm okullarda hemşirelik ve acil tıp teknisyenliği bölümleri açtıklarının altını çizen Asal, "Önümüzdeki yıllarda Bandırma`da özellikle anestezi üzerinde çalışmamız olacak. Özel hastane açmada maddi anlamda s yok ancak açılabilecek özel hastanede uzman hekim sıkıntısı var. Doktorlar açısından büyük şehirlerde çalışmak daha mantıklı görünüyor" diyerek konuşmasını tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli