Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Hava Kirliliğinden Nefes Alamıyoruz

Hava Kirliliğinden Nefes Alamıyoruz

Hava kirliliği ilçemizin en önemli sorunu haline dönüştü.

İlçemizin kronikleşen sorun-larından biri durumundaki hava kirliliği kış aylarının gelmesiyle birlikte kabus gibi ilçenin üzerine çöktü. Özellikle akşam saatlerinde ilçenin tüm bölgelerinde nefes almak adeta işkence durumuna geliyor.

Havası en kirli ilçeler arasına girdik

Özellikle kalitesiz ve kükürt oranı yüksek kömürlerin kullanımı hava kirliliğini tetikliyor. Hava kirliliği solunum yolu hastalıklarını tetiklerken, hamileler, çocuklar, yaşlıların da sağlığını tehdit ediyor.
Vatandaşlar, ilçede kalitesiz ve yüksek kükürtlü yakıtların kullanıl-masının kirliliğin artmasında önemli etkenlerin başında geldiğine dikkat çekiyor.
Hava kirliliğinin yoğun olduğu akşam saatlerinde öksürükten bronşite, kalp hastalıklarından kansere kadar çeşitli kronik hastalıkların ortaya çıkma riskinin yüksekliğini dile getiren vatandaşlar ?Kirlilikle birlikte havadaki yabancı maddelerin çoğalması veya normalin üzerine çıkması insanları hayvanları ve diğer canlıları tehlikeye atar. Hava kirliliği ile gözler mikroplanabilir ve tahriş kapabilir. Solunum sistemi rahatsızlıklarına, kalp hastalık-larına, virüs enfeksiyonlarına yakalanmaya ortam hazırlar? ifadelerini kullandı.
Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü´nü göreve davet eden vatandaşlar, Erdek´e acilen hava kalitesini ölçen istasyon kurulmasını isterken, ilçeye doğalgazın getirilmesiyle Erdek´te yaşanan hava kirliliğinin sona ereceğine işaret etti.
Haber : Mehmet Ertan



huseyin misina
21.12.2016 18:07:38
dogalgazi beklemek en kolay yol. kimse kilini kipirdatmadan dogalgazi beklesin. erdekli kanser ola ola bi hal oldu. kimse bisey yapmiyorsa erdek belediyesi kalitesiz komur kullanimini yasaklasin. denetleme yapsin. bazi apartmanlardan cikan dumani cikin seyitgaziye izleyin. bugun hadi deseler dogalgaz 3 seneye gelemez.

ışık aktaş
22.12.2016 14:54:29
Erdeğe doğalgaz 10 yıla kadar gelirmi acaba? Bütün yaz yollardaki ağaçlar sulanmadı, budanmadı, kurudu, molozlar yerde kaldı

Özer Özen
23.12.2016 15:49:30
Hayati durumlarda kesinlikle taviz verilmemelidir, kömür satışları denetlenmeli, apartmanların baca ve yaktıkları yakıtlarda denetime tabi tutulmalıdır. Hayvanlardan önce ocuklarımıza yazık oluyor. Dooğal gaz bir bahane yapılmamalı.

Gül Örgün
3.02.2017 20:42:26
Erdek´te yaşayanlar hizmet beklemeyi bilmedikleri için bu ve daha fazlası olumsuz gelişmeye de hazırlıklı olmalılar. Oysa ki; şehir ve ilçe belediyelerinin en çok hizmet sunduğu dönemdeyiz... Az gelişmiş olduğu düşünülen bölge illerinin köylerindeki gelişmişlik seviyesi ile Erdek ilçesi arasında bir fark yok...

  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli