Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Hava koşulları Avşa turizmini bitirdi

Hava koşulları Avşa turizmini bitirdi

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, yaz sezonunun 6. hafta sonunda ülkede ve ilçelerinde etkili olan olumsuz hava şartlarından dolayı İstanbul-Avşa arasında deniz otobüs seferlerinin iptal edildiğini bunun da ilçenin turizm gelirlerinin düşmesine ned

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, yaz sezonunun 6. hafta sonunda ülkede ve ilçelerinde etkili olan olumsuz hava şartlarından dolayı İstanbul-Avşa arasında deniz otobüs seferlerinin iptal edildiğini bunun da ilçenin turizm gelirlerinin düşmesine neden olduğunu söyledi.
Bu yılki ekonomik kayıplarının yaklaşık olarak 2,5 milyon TL olduğunu açıklayan Aksoy, Avşa’nın genellikle İstanbul’da ikamet eden vatandaşlarımız tarafından tercih ettikleri turizm merkezlerinden diye konuştu.
İstanbul’da özellikle hafta sonlarına denk gelen olumsuz hava şartlarının deniz otobüslerinin İstanbul’dan Avşa’ya yapacağı seferlerin iptal edilmesine neden olduğunu belirten Başkan Aksoy, “Bundan dolayı hafta sonunu Avşa’da geçirmek isteyen çok sayıda İstanbul’lu tatilci ilçemize gelememiş ve rezervasyonlar iptal edilmiştir. Bu yıl ilçemizde ağırladığımız yerli ve yabancı turist sayımız bir önceki yıla göre % 30 daha da azalmıştır.” dedi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı