Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Havaalanı İsim Kavgası Devam Ediyor

Havaalanı İsim Kavgası Devam Ediyor

Edremit ve Burhaniye belediyeleri arasında, uzun süreli bir tartışmaya neden olan havaalanına Bakanlar Kurulu tarafından verilen Koca Seyit Havalimanı tabelası asılması ardından, MHPli Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, ismin değiştirilmesi...

Edremit ve Burhaniye belediyeleri arasında, uzun süreli bir tartışmaya neden olan havaalanına Bakanlar Kurulu tarafından verilen Koca Seyit Havalimanı tabelası asılması ardından, MHP`li Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, ismin değiştirilmesi için Danıştay`a dava açmaya hazırlanıyor.
Bundan önce üç kez isim değişikliğine gidilen havaalanının iki belediye arasında isim tartışmasına neden olması üzerine, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, terminal binası temel atma töreninde, eserin kendilerine ait olduğunu belirterek, havalimanının adının Çanakkale Kahramanı Koca Seyit Havalimanı olarak değiştirildiğini söylemişti.
Bakan Yıldırım`ın isim tartışmasına koyduğu bu son noktaya rağmen Edremit Belediyesi, ismin Edremit Körfezi Havalimanı olması için Balıkesir İdare Mahkemesi`ne açtığı davanın lehlerine sonuçlandığını gerekçe göstererek, bir hafta sonu operasyonu ile havalimanının isim tabelasını, Edremit Körfezi Havalimanı olarak değiştirip, altına da bu ismin mahkeme kararıyla alındığını belirten bir yazı asmıştı. Bunun üzerine, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri tarafından Edremit Körfezi Havalimanı yazan tabela bulunduğu yerden indirilerek, bir süre hava limanının isim yeri boş kaldı.
Geçtiğimiz hafta içerisinde Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü Araştırma Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından, Balıkesir Koca Seyit Havalimanı`nın yeni adını taşıyan tabelası tesislerin girişine asıldı.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Araştırma Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanlığı Edremit Körfezi`ndeki belediyelere gönderdiği yazı ile Bakanlar Kurulu kararıyla adı Koca Seyit Havalimanı`nın yönlendirme tabelalarında, Koca Seyit Havalimanı olarak belirtilmesi istenmiş, Balıkesir-Körfez Havalimanı`nın isim değişikliğini içeren Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girdiğinin belirtildiği yazıda, "Balıkesir Körfez Havalimanı isminin `Balıkesir Koca Seyit Havalimanı` olarak değiştirilme hususu, Bakanlığımızın 3I.05.20I2 tarih ve 1673 sayılı yazısı üzerine Bakanlar Kurulu`nca 11 06.2012 tarih ve 3280 sayılı karar ile kararlaştırılmış ve 28.06 2012 tarih ve 28337 sayılı Resmi Gazete`de yayınlanmıştır. Bu çerçevede, söz konusu havalimanının bundan böyle şehir içi yönlendirme levhalarında bilet, uçak kabin içi ve terminal içi anonslarda ve tüm reklam ve diğer görsellerde `Balıkesir Koca Seyit Havalimanı` olarak adlandırılması için gerekli tedbirlerin alınması hususunda gereğini arz ve rica ederiz." denilmişti.
Bakanlar Kurulu kararını kabul etmeyen Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Koca Seyit Havalimanı adının yeniden Edremit Körfezi Havalimanı olması için belediye meclisinden, geçtiğimiz ayki toplantısında Danıştay`a dava açma yetkisi almıştı.
Dün bir TV programına katılan Edremit`in MHP`li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı`nın bilindiğinin aksine Havranlı olmadığını, Edremit nüfusuna kayıtlı olduğunun altını çizerek, hava limanının adının yeniden Edremit Körfezi Havalimanı olması ve bakanlar kurulunun kararının bozulması için önümüzdeki günlerde Danıştay`a dava açacaklarını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı