Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Havalar soğudu su sayaçlarına dikkat

Havalar soğudu su sayaçlarına dikkat

Erdek Belediyesi Su-Kanalizasyon İşletmesi Müdürlüğü, havaların soğumasıyla birlikte su sayaçları ve tesisatlarında meydana gelebilecek don tehlikesine karşı abonelerini uyardı.

Erdek Belediyesi Su-Kanalizasyon İşletmesi Müdürlüğü, havaların soğumasıyla birlikte su sayaçları ve tesisatlarında meydana gelebilecek `don` tehlikesine karşı abonelerini uyardı.
Hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü günlerde su sayaçları ve tesisatlarının `don` tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı uyarısı yapan Erdek Belediyesi Su-Kanalizasyon İşletmesi Müdür lüğü, açıkta olan su borularının soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılması ve cam yünü, talaş gibi çeşitli izolasyon malzemeleriyle izole edilmesi gerektiğini vurguladı.
Hava sıcaklığının özellikle sıfırın altına düştüğü durumlarda açıkta bulunan su sayaçlarının kesinlikle muhafaza altına alınmasının önemine dikkat çekilirken, "Buz tutmuş su sayacı herhangi bir ısıtıcı ile ısıtılmamalıdır. Aksi takdirde ısı farkı sayacın patlamasına neden olabilir. Abonelerimiz alınan önlemlere rağmen, yaşayabilecekleri sorunların çözümüne yönelik belediyeden yardım alabilirler" açıklaması yapıldı.     


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli