Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Havran yeni Buzhane tesisi

Havran yeni Buzhane tesisi

Balıkesir Arıcılar Birliği tarafından Havran Büyükdere Mahallesine yeni buzhane tesisi için çalışmalar devam ediyor.

Balıkesir Arıcılar Birliği tarafından Havran Büyükdere Mahallesine yeni buzhane tesisi için çalışmalar devam ediyor.
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy yapımı devam eden tesiste incelemelerde bulundu.
Birlik Başkanı Mustafa Yazıcı´dan tesis hakkında bilgi alan Başkan Ersoy yaptığı açıklamada Balıkesir Arıcılar Birliği yaptığı hizmetler ile damga vurmakta. Birlik daha önce Havran´a Ham Petek üretim Tesisi ve Kek Karma tesisi kazandırdı. Buzhane Havran ve Körfezin en büyük ihtiyacı idi. Arıcıların dışında Peynirci, Sebze ve Meyve işi ile uğraşanlarda buzhaneden faydalanacak olması çok önemli. Balıkesir Arıcılar Birliği yönetimine Başkanına emek veren herkesi canı gönülden tebrik ederim.? dedi.
Balıkesir Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Yazıcı, ?Kırsal Kalkınmadan aldığımız % 50 destek ile girdiğimiz buzhane tesisimizi tamamlayıp önümüzdeki ay hizmete açacağız. Tesis 930 M2 alana oturmakta. Bir milyon üç bin lira ile ihalesi yapıldı. Sadece çatısına 60 ton demir kullanıldı. Duvarların kalınlığı 12 cm yalıtımına büyük önem verdik. Arılarımızdan çıkan 100 bin süzme bal muhafaza edilecek, kalan bölüm ise peteklerimizi koruyacak? dedi.
Tesisin birlik dışında diğer mesleklere de hizmet vereceğini kaydeden Yazıcı, ?Amacımız birlik olarak kalıcı eserler bırakmaktır. Görev süremiz içinde önce Kek karma ve Petek üretim tesislerini faaliyete geçirdik. Her açılan tesis bir çok kişiye iş istihdamı sağlayacak.? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Havran yeni Buzhane tesisi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli