Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Havran Sanayisi Sitesi’ni terk edilmiş bölgeye benzetti!

Havran Sanayisi Sitesi’ni terk edilmiş bölgeye benzetti!

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, saha ziyaretleri kapsamında Havran İlçesi’ni ziyaret etti.

Programa CHP Havran İlçe Başkanlığı’nı ziyaretle başlayan Aytekin, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Havran Sanayi Sitesi’nde saha çalışması yaparak, sanayi esnafının nabzını tuttu. 
Sanayideki işyerlerinin çoğunun günü zor döndürdüğünü, sanayi sitelerinin terk edilmiş bölgeye döndüğünü öne süren Aytekin, “Artan maliyetler, kontrol edilemeyen enflasyon işyeri sahiplerini çaresiz bırakmış. Esnaf evine sadece ekmek parası götürünce, kendini şanslı sayıyor. Türkiye tarihinin en derin krizi yaşanırken, küçük esnaf krizi iliklerinde hissediyor. Bu düzeni değiştireceğiz, 20 yıldır yönetmeye çalıştılar, borcu borçla kapattılar, şimdi faturayı halka, esnafa kesiyorlar. Artık yeter biz geliyoruz ve esnaf artık rahat bir nefes alacak.” dedi. 
Havran özelinde, bir başka sorunun TIR şoförlerinin sorunları olduğunu ifade eden Aytekin “Havran sanayisi krizden önce bölgenin en hareketli sanayilerinden birisiydi. Uzun yola giden TIR’lar da burada konaklıyor. Sorun da tam burada başlıyor. Bir yandan esnaf çekilen TIR’ların işyerlerinin önünü kapattığını söylüyor. TIR şoförleri nereye gidelim yer yok diyor. Havran’a TIR ve kamyon garajı şart. Böylesi bir eksikliğin hızlıca çözülmesi gerekiyor.” dedi. 
Sanayi sitelerine ilişkin kısa orta ve uzun dönemli olarak planlama yaptıklarını belirten Aytekin “14 Mayıs’tan sonra Millet ittifakı olarak sanayi sitelerini ve esnafımızı da ayağa kaldıracak, rahatlatacak projelerimiz hazır. Sanayi sitelerinde kuracağımız yaparak öğrenme atölyelerimizle, girişimcilik merkezlerimizle sanayinin temel ihtiyaçlarından biri olan ara eleman ihtiyacını gidereceğiz. Ara eleman, aranan eleman olacak. Orta vadede, sanayileri kent ekonomisini besleyen ve enerji dostu, atık yönetimini gerçekleştiren yapılara dönüştüreceğiz. Esnafımızın beline yük olan kira stopajı ile esnafın kredi borçlarının faizlerini sıfırlayacağız. Uzun vadede ise küçük sanayi sitelerini Organize Sanayi Bölgeleri ile destekleyecek, Organize sanayinin ihtiyaç duyduğu temel ihtiyaç maddelerinin, şehir dışından gelmesine gerek kalmadan o ilden temin edilmesine yönelik düzenlemeleri yapacağız.” diye konuştu.  Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı