Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

HAVRAN´A MİLLET PARKI

HAVRAN´A MİLLET PARKI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İvrindi´den sonra 2´nci Millet Parkı´nın temelini Havran´a attı.

21.700 metrekarelik araziye yapılacak olan Kavaklı Millet Parkı´nın tamamlanmasıyla Havran nefes alacak. Kavaklı Millet Parkı´nın temelinin atılmasının yanı sıra yapımı önceki dönemde tamamlanan Yaya Köprüsü´nün de açılışının yapıldığı törene AK Parti Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Yavuz Subaşı ve Mustafa Canbey´in yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Millet Parklarının sayısının her geçen gün daha da artacağını ifade ederken özetle şunları söyledi; ?Burası Havran. Çanakkale Savaşı´nın kaderini değiştiren Seyit Onbaşı´nın memleketi. Burası manevi büyüklerimizden Hafız Nureddin Efendi´nin memleketi, Rıdvan Efendi´nin memleketi. Havran mezarlığında nice büyük zatlar yatar. Hem mana ehli, hem devlet ehli, Havran´a hizmet etmiş nice zat yatar. Havran´ın mezarlığı mutlaka gezilmeli, mutlaka oralardan ibret alınmalı. Dünya hırsına ve hevesine kapılarak bizi biz yapan değerleri ayaklar altına alarak hiçbir yere varamayız. Bizler birbirimize sahip çıkacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız inşallah.
Havran buram buram tarih kokan bir ilçemiz. İnşallah tarihi eserleri sayın belediye başkanlığımız önderliğinde, büyükşehir ve devletimizin katkılarıyla sokakları yeniden düzenleyeceğiz. Tarihi binaları restore ederek gelecek nesillere taşınması konusunda gayret edeceğiz. İki gün önce Havran 2018 Festivali´nin açılışı için Tarihi Konak´taydık. Orada bir Kent Müzesi kazandırıldı. Sadece Havran değil, bütün körfezin, bütün Balıkesir´in hafızası olacak nitelikte. Bu gayretli çalışmalarından dolayı Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy kardeşime kocaman bir alkış rica ediyorum. Göreve geldiği günden bu yana kırsal mahallelerinden merkeze kadar Havran´ın bütün sorunlarıyla ilgileniyor. Büyükşehire her gelişinde Havran´daki hizmetler konuşuluyor. Bugün bu hizmetler için buradayız. Bugün Havran´a yapılan hizmetlerden bahsedeceğiz?
KÖRFEZ BÖLGESİNİ ÖNEMSİYORUZ
Körfez Bölgesi ile irtibatı koparmamak için irtibat bürosu anlamında birim oluşturduklarının altını çizen Başkan Zekai Kafaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;
?Körfezle ilgili bu bölgelerin merkezle yakinen irtibatta olması için buraya Edremit merkezde koordinasyon merkezi açtık. Haftanın bir günü gelip buradaki, körfez ilçelerimizdeki vatandaşlarımızla buluşmak için. Vatandaşlar zahmet etmesin diye biz ayaklarına geliyoruz. Çarşamba günleri oradaki Edremit´teki büyükşehir ofisinde oluyorum. Daire başkanlarımız ve ilgili birimlerimiz daima orada. Her hafta gelişimde körfezdeki bir ilçemize uğruyoruz, oradan Edremit´teki yerimize gidiyoruz. Böylelikle büyükşehirin bütün birimleri en ücra noktalarda temsil edilecek. En azından daire başkanı seviyesinde sorunlara çözüm üretilecek. Bunun aynısını Güney Marmara bölgemizde Bandırma ilçemizde yaptık. Perşembe günleri de oraya giderek oradaki hizmetleri sorunları yerinde gözlemliyoruz ve vatandaşlarımızla mutlaka buluşuyoruz. ?
2 MİLYONLUK PARK
Temeli atılan Millet Parkı hakkında açıklamalarda da bulunan Belediye Başkanı Kafaoğlu; ?Şimdi temelini atacak olduğumuz Millet Parkı yaklaşık olarak toplam proje alanı 21,765 metrekare, maliyeti KDV dahil 2,080,000 TL. 7573 m2 yeşil alanı, 1070 m2 çocuk oyun alanları, 2000 m2 piknik alanları, sert zemin imalatı, semt spor sahası, amfi oturma alanı, fitness alanı ve yürüyüş yollarıyla tam manasıyla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek pozisyonda.
Millet parkımızın ikincisinin temelini atmış oluyoruz. Birincisini İvrindi´de attık. İkincisini Havran´da atmak nasip oldu. Burada daha önceki dönemde yapılmış üst geçit var. Havran Çayı en büyük çaylardan biri. Burada üst geçit tamamlanmış ancak henüz açılışı yapılmamış. Oranın da açılışını yapacağız. Buranın yapılmasıyla ilgili önceki dönem belediye başkanını ve ekibini kutluyoruz.
İhale bedeli de 1.000.263.00 TL imiş. 90 metre uzunluğunda 4 metre genişliğinde olan bu köprünün açılışını da gerçekleştireceğiz. Yaklaşık olarak 150 ton çelik kullanılmış ve köprü imalatı gerçekleştirilmiş. Altyapıdan da sorumlu olduğumuz için Havran´ın 1970´li yıllarda yapılan kanalizasyon sistemi de komple yenileniyor. Proje kapsamında 55 bin metre kanalizasyon şebekesi ve terfi ile yaklaşık olarak 25 bin nüfusa uygun bir kanalizasyon ve arıtma projesini şuanda gerçekleştiriyoruz. Şuana kadar 35 bin metre kanalizasyon şebeke ve terfi hatları tamamlanmış ve inşaatın sonuna gelmiş, arıtma tesisinin inşaatında ise elektrik imalatları devam etmekte yaklaşık olarak 2 ay sonra da bunun için tören düzenleyeceğiz. Yaklaşık olarak maliyeti 15 milyonluk bir iş. Bu da Havranımıza hayırlı uğurlu olsun. Tabi havranın öteden beri hayali Eybek suyu içmek. Bununla ilgili ihalelerimizi yaptık. Yine toplam 26 bin metre terfi ve izale hattı, 47 bin metre şebeke hattı ve 2 bin ton hacimli içme suyu deposu projelendirilmiştir. İhalesi de 26.6.2018 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. Şuana kadar da bin metrelik içme suyu hattı şebekesi imalatı yapılmıştır. İnşallah bu şekilde Havranlılar Eybek suyuna kavuşmuş olacaktır. Kanalizasyon havran çayına iki ayrı noktadan akıyordu. Havran çayı da ege denizine açılıyordu ve körfezimizi kirletiyordu. 2 ay sonra bu arıtma tesisinin devreye girmesiyle artık ege denizimiz, körfezimiz Türkiye´nin en temiz denizi olacak inşallah. Öbür taraftan narlı ve altınoluk arıtmaları yapıldı. Şimdi sırada güre ve zeytinli arıtmaları var. Bunlarda yapılınca önümüzdeki yıl inşallah arıtma sorunu olmayan tam bir turizm şehri olacağız. Havranda devletin de çok ciddi yatırımları oldu. Hastanesinden, okul inşaatlarına, spor sahalarına kadar. Bunda emeği geçen önceki dönem milletvekilimiz Ali Aydınlıoğlu ve diğer milletvekili arkadaşlarımızı kutluyorum. Emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Siyaset süreklilik ister, siyaset devamlılık ister. Bizler nasıl önceki dönemden aldığımız işleri devam ettiriyorsak, yeni dönem milletvekillerimizin de bayrağı daha yukarı taşıma noktasında azami gayret göstereceklerine ben yürekten inanıyorum. Seçildikleri günden beri sahadalar ve sizlerle beraber oluyorlar. Ben tekrar emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu hizmetlerin Havranımıza, Havranlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.?
Törendeki konuşmaların ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve protokol üyeleri Kavaklı Millet Parkı´nın temelini atarken yaya köprüsünün de açılışını gerçekleştirdiler. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: HAVRAN MİLLET PARKI
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli