Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Havran´da din görevlileri darp edildi

Havran´da din görevlileri darp edildi

Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa, Havran ilçesi Kırsal Büyükdere Mahallesi İmam Hatibi Ubeyde Şentürk´ün camide bulunan Sakal-ı Şerifin yerini değiştirdiği gerekçesiyle darp edildiğini belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa, Havran ilçesi Kırsal Büyükdere Mahallesi İmam Hatibi Ubeyde Şentürk´ün camide bulunan Sakal-ı Şerifin yerini değiştirdiği gerekçesiyle darp edildiğini belirterek önemli açıklamalarda bulundu.
Konuyla ilgili basına yazılı bir açıklama gönderen Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa ?Balıkesir ilimizin Havran İlçesi Kırsal Büyükdere Mahallesi İmam Hatibi Ubeyde Şentürk Büyükdere mahalle sakinleri tarafından camide bulunan Sakalı Şerif ve muhafazasını değiştirdiği gerekçesi ile darp edilmiş ve hakarete maruz kalmıştır. Söz konusu mahalle sakinleri Havran İlçe Müftülüğü´nü de basarak görevi başındaki İlçe Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu´nu da tehdit etmiş hakarette bulunmuşlardır. Din görevlileri toplumun önderi yol göstereni, peygamber mesleğinin varisleridir. Toplumda kardeşlik bilincinin oluşması, beraberliğimizin tesisi için gece gündüz demeden çalışan din görevlilerimize yönelik son zamanlarda yaşanan darp ve saldırı olayları bizi derinden üzmektedir ve kaygılandırmaktadır.? dedi.
Havran İlçe Müftüsü´nün de darp edildiğinin altını çizen Başkan Gerboğa, ?Bu darp ve saldırı olaylarının ilimize bağlı Havran ilçesinde yaşanması da bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Aslı astarı olmayan iddialarla din görevlisine saldırmak, sosyal medya üzerinden olmadık hakaretler etmek, ilçe müftülük binasını basıp görevi başındaki İlçe Müftümüz Ahmet Mehmetalioğlu´na hakaret ve tehditler savurmak kabul edilebilir bir durum değildir. Nitekim İlçe Müftümüz Ahmet Mehmetalioğlu Edremit Cumhuriyet Savcılığı´na şikayet dilekçesini sunmuştur. Bizler de Diyanet-Sen olarak böyle bir muameleye maruz kalan ilçe müftümüzün ve İmam arkadaşımızın sonuna kadar arkasındayız. Muhtar ve mahalle sakinlerinin aslı astarı olmayan iddiaları tutanaklarla çürütülmüştür. Olay İl müftülüğü tarafından görevlendirilen ekip tarafından Havran İlçesi´nde bulunan ve periyodik bakım zamanı gelen Sakal-ı Şeriflerin bakımının yapılması ve deforme olan dış muhafazalarının değiştirilmesinden ibarettir. Söz konusu bakım işlemleri müftülük tarafından görevlendirilen Abdühekim Taşkın alanında yetkin bir usta, bir İmam Hatip, bir Müezzin kayyım ve bir müftülük memuru nezaretinde temizlik ve bakımı gerçekleştirilmiş ve işlem tutanak altına alınmıştır.? ifadelerini kullandı.
Gerboğa, devam eden açıklamasında şunları kaydetti: ?Hal böyleyken asılsız iddialarla Cami İmamını darp etmek hakaretler etmek, görevi başındaki müftüye tehditler savurmak, iftiralar atmak kimsenin haddi değildir. Söz konusu kişilerin kanun önünde hesap vermesi için gerekli işlemler başlatılmıştır ve Diyanet-Sen olarak müftümüzün de imam kardeşimizin de sonuna kadar arkasındayız. Din görevlilerimiz kimsesiz sahipsiz değildir. Gece gündüz büyük fedakarlıklarla görevlerini yerine getirmeye çalışan görevlilerimize kimse bu muameleyi reva göremez. Bunu yapanlar kanun önünde hesabını verecek.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Havran görevlileri darp edildi
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli