Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Havranda yeni kimlikler veriliyor

Havranda yeni kimlikler veriliyor

Havran ilçesinde yeni kimlik kartlarının verilmesine başlandı.

Havran ilçesinde yeni kimlik kartlarının verilmesine başlandı.
Kimlik kartlarının birden fazla işe yaracağını hatırlatan Havran Nüfus Müdürü Erhan Dayı, "Edremit Körfezi`nde dijital sistem ilk olarak bize geldi. Projemizi hazırlayıp Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü`ne sunduk. Ekipmanlarımız geldi. Yeni nüfus cüzdanlarını vatandaşlarımız nüfus müdürlüğümüze fotoğrafçılarda çektirecekleri resimle müracaat ederek alabilirler."dedi. 
Bu arada Dayı, yeni kimliklerin sınav adaylık başvurusu, adres değişikliği bildirimi, e-pasaport, sürücü belgesi ceza puanı, e-devlet işlerinin de kimlik kartları ile yapılabileceğini ve kimlik kartlarının kesinlikle taklit edilemeyeceğini, ulaşımdan başlayın, bankamatikten para bile çekilebileceğini aktardı. Malzemenin kalitesinin 10 yıl dayanıklı materyalden yapıldığı, kart üzerindeki yonga devresi sayesinde PIN ve PUK şifre koruma özelliğinin de bulunduğunu dile getirdi 
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada ise, "Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak kolay taşınabilir, taklit, tahrif ve sahteciliğe imkan vermeyen, biyometrik unsurlar da içeren, kredi kartı boyutlarında olması tasarlanan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesinin genel uygulamaya geçilmesine yönelik hazırlık çalışmaları sürdürülmekte olup, yeni kimlik kartlarının 2013 yılı içinde vatandaşlarımıza verilmeye başlanması planlanmaktadır. Yeni kimlik kartlarında kullanılacak fotoğraflar yine çektirilip getirilecek. Genel uygulamaya geçilmeden önce kamuoyu fotoğraf ebadı ve nitelikleri hakkında bilgilendirilecektir." denildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli