Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Havutça, Bakan Bozdağ´ı sorularıyla terletti

Havutça, Bakan Bozdağ´ı sorularıyla terletti

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, TBMM Adalet Komisyonundaki, Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği Kanunu Tasarısı görüşmelerinde bakan Bozdağ´ı sorularıyla terletti.

Havutça, toplantıda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ´a, Erdem Gül ve Can Dündar davasındaki hakim ve savcıların baskı altında tutulduğu yönündeki kaygılarını dile getirdi.
Havutça Amerika´da tutuklanan Zarrab davasıyla ilgili Bakanlığın ne gibi çalışmalar yaptığını da Bozdağ´a sordu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Rıza Sarraf´la ilgili hadisenin paralel yapı tarafından bayağı bir körüklendiğini belirterek, "Dört köşe olmuş durumdalar, bu işin servisini yapıyorlar? cevabını verdi.
Bozdağ, Anayasa´nın 38. maddesinde, "Hakimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz. Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz." hükmünün yer aldığını anımsattı.
Rıza Sarraf´la ilgili hadisenin paralel yapı tarafından körüklendiğine dikkat çeken Bakan Bozdağ, "Dört köşe olmuş durumdalar; keyiflerinden gazetelerde, televizyonlarda bazı muhalif çevreler... Bu işin servisini onlar yapıyor. Her yerde adeta bayram ilan ettiler. ´Buradan Türkiye´ye, Hükümete bir zarar gelecek, Cumhurbaşkanına bir zarar dokunacak.´ Yani bu memleket, Hükümet, Türk milleti, Cumhurbaşkanı zarar görsün diye, şimdiden bayramın arifesi ilan ettiler. Zarar görürse de herhalde bayramı kutlayacaklar." ifadesini kullandı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false