Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Havutça, BANVİT´in yanında

Havutça, BANVİT´in yanında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, BANVİT´te yaşanan krizi değerlendirirken...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, BANVİT´te yaşanan krizi değerlendirirken, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba´yı, bir an önce harekete geçerek, kanatlı hayvan üreticileri ve BANVİT´e destek vermeye çağırdı.
Türkiye´nin, tavuk üretiminde dünyanın en büyük sekizinci üreticisi olduğuna dikkat çeken Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
?Kanatlı hayvan üreticilerinin sorunlarına çözüm bulunmalı ve beyaz et sektörünün sekteye uğratılmaması için ortak çözümler gerçekleştirilmelidir. Kanatlı sektör denilince Türkiye akla gelen en önemli şirketlerden biri olan BANVİT, hem Balıkesir, hem de ülke ekonomisine büyük katkıları bulunan önemli bir kuruluşumuzdur. Kanatlı Hayvan Et Üreticileri ile BANVİT arasında gerçekleşen ve üretim sorunlarını kapsayan görüşmelerin olumlu sonuçlanmaması üzerine Elazığ, Malatya, Manisa, İzmir, Balıkesir, Bursa, Aydın ve Uşak´taki kanatlı hayvan ve et üreticileri tarafından, 30 Ağustos itibariyle üretimi durdurma ve civciv koymama kararı alınması, hem BANVİT, hem de üreticiler açısından yaşanan sıkıntıların sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır. Başta Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve diğer hükümet yetkililerinin, bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir yere sahip olan beyaz et sektörüne ve üreticilerine sahip çıkmasının, bu noktada gerekli adımları atmasının kaçınılmaz duruma geldiğini belirtiyorum. Konunun takipçisi olacağız.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Havutça BANVİT yanında
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli