Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Havutça: ?CHP, değişim ve umut bekliyor?

Havutça: ?CHP, değişim ve umut bekliyor?

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinden başlayarak Muharrem İnce´nin yakın çalışma grubu içinde yer alan CHP eski Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, olağanüstü kurultay konusunda değerlendirmeler yaptı.


Balıkesir´de 3 milletvekilliyle birlikte 18 delegeden 11 imza beklediklerini belirten Havutça, şu ana kadar olağanüstü kongre için milletvekillerinin imza vermediğini söyledi. Havutça, ? Yeter sayı toplandı. 650´yi geçti. Kurultay, ?Değişim ve umut temalı´ olacak. İnce´nin 40 yıl sonra yüzde 30 oy bandını geçmesi umut yarattı ve bir lider değişimini gündeme getirdi.

Biz bu değişimin zorunluluğu olduğunu gördük ve taban harekete geçti. Biz siyasetçiler tabanın ve bize oy verenlerin beklentilerine uygun hareket etmeliyiz. Biz bize oy veren insanların değişim istediğini görüyoruz. Ben delegelerimize bunu söyledim. Şu an Balıkesir Milletvekillerinden imza veren yok. 11 imza bekliyorum. Pazartesi gününe kadar 700 ulaşır. Muharrem İnce bu değişim rüzgârı ile genel başkan olur. Yüzde 30 oya ulaşmış olduğu için doğal lider görünüyor. Partinin aldığı 10 milyon oy, İnce 15 milyon oy aldı. Yeni bir demokrasi ve parti içi değişim sıkı kurallara bağlanacak. 3 seçim kazanılamadığında genel başkanın değişmesi ve milletvekilliği seçimle sayının 2 ve ya 3 ile sınırlı kalmalı.? dedi.
Yerel seçimlerde kazanacak adaylar ile seçime gidilmesi gerektiğini vurgulayan Havutça, ?Yerel seçimlerde en çok oyu kiminle alırız, kamuoyu kimi istiyor buna bakmamız gerek. Ben Sayın İnce´nin yakın çevresinde görev alıyorum. Ancak İnce kazandığında herhangi bir beklenti içinde değilim. Hangi görev verilirse onu yapmaya hazırım? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli