Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Havutça, CHP iktidarında adaletsizliğe son verilecek

Havutça, CHP iktidarında adaletsizliğe son verilecek

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Paksan Fabrikası çalışanlarıyla bir araya geldi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Paksan Fabrikası çalışanlarıyla bir araya geldi.
Havutça, Cumhuriyet Halk Partisinin, işçi için, çalışan için, asgari ücretli için verdiği vaatleri anlatıp CHP iktidarı için oy istedi.
CHP iktidarının halkın iktidarı olacağını anlatan Havutça, ?Halka verdiğimiz bütün vaatlerin arkasındayız´´ dedi.
Havutça, CHP iktidarında, gelir adaletsizliğinin ortadan kaldırılacağını ifade ederek, asgari ücret üzerindeki verginin kalkacağını ve böylece asgari ücretin aylık net bin 500 liraya yükseleceğini, ayrıca asgari ücretin, her yıl, enflasyon farkı ve ekonomik iyileşmeye bağlı olarak artacağını kaydetti.
Havutça, 7 Haziran seçimleri öncesi CHP´nin vaatleri için ?kaynak nerede? diye soran iktidarın bu seçimlerde aynı vaatlerle halkın karşısına çıktığını belirterek, ?CHP´nin doğru yolda yürüdüğü ortada. CHP´nin halkın kalkınması için hazırladığı projelerin gerçekleştirilebileceğini kabul etmiş oldular. Ama iktidar samimi değil. İktidar partisi CHP´nin vaatlerini kopya çekerek halka, asgari ücreti artıracağını söylüyor. Yıllardır iktidardalar. Bugüne kadar neden yapmadılar? Bugüne kadar asgari ücreti artırsalardı da vatandaşın, yoksulun, dar gelirlinin yüzü gülseydi. Yapmadılar çünkü samimi değiller. Çünkü yoksulun yanında değiller.? dedi.
Havutça, ?Doların üç ayda % 30 değer artışı sağladığı yani ulusal paramızın % 30 değer kaybettiği bir ortamda tabii ki esas zarar görenler maaş ile yaşamaya çalışanlar olmaktadır. Biz ücretlerin iyileştirilmesi için, asgari ücretin artırılması için önerilerde bulunduk. Ancak herşeye kaynak bulan hükümet ne iştir ki bir tek emekçiler için kaynak bulamamaktadır. Oysa vergilerin çoğunu bu kesim ödemektedir.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli