Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Havutça da karşı çıktı

Havutça da karşı çıktı

Eski Balıkesir Milletvekili Namık Havutça: ?Havai fişek atılmasına izin verilmemeli?

Cumhuriyet Halk Partisi´nin (CHP) eski Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, ?Bizim geleneklerimizde havai fişek atmak yoktur? dedi.
Gazeteci-yazar Önder Balıkçı´nın, bir süre önce kaleme aldığı, coğrafi özellikleri dolayısıyla Bandırma ve Erdek başta olmak üzere Güney Marmara´da havai fişek atılmaması gerektiği düşüncesine katıldığını vurgulayan Havutça, şunları söyledi:
?Önceki yıllarda, bir FETÖ uygulaması olan ?Kutlu Doğum Haftaları´ vardı. Böyle bir haftanın yeri kutsal kitabımızda yoktu. Şimdi de bizim geleneklerimizde bulunmayan ve bu Kutlu Doğum Haftası gibi bir gelenek yaygınlaştı. Geçtiğimiz günlerde Erdek´e bağlı Düzler Mahallesi´ndeki bir düğüne katıldım. Atılan çok sayıda havai fişek nedeniyle ağaçlarda ve yuvalarındaki kuşlar yerlerinden fırladı. Adeta çılgına döndüler. Bu uygulamaya mutlaka son verilmelidir. Bu eşsiz coğrafya ve doğa hepimizin. Korumak da hepimizin görevi. Bu uygulamaya izin vermemeleri için Balıkesir Valisi, Bandırma ve Erdek kaymakamlarıyla görüşeceğim.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Havutça karşı çıktı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı