Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Havutça, Gönen Çayı´nda ?Kirliliğin önlenmesi için insanların ölmesi mi bekleniyor??

Havutça, Gönen Çayı´nda ?Kirliliğin önlenmesi için insanların ölmesi mi bekleniyor??

Gönen Çayı´nda yaşanan kirlilik üzerine harekete geçen Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, bölgede incelemelerde bulundu. İktidarı uyaran Havutça, ?Gönen Çayı´nda yaşanan kirliliğin önlenmesi için insanların ölmesini mi

Gönen Çayı´nda yaşanan kirlilik üzerine harekete geçen Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, bölgede incelemelerde bulundu. İktidarı uyaran Havutça, ?Gönen Çayı´nda yaşanan kirliliğin önlenmesi için insanların ölmesini mi bekliyorsunuz?? diye sordu.
Gönen Çayı´nın çevresinde yer alan fabrikaların, arıtmalarını kullanmayarak, pis deşarj sularını doğrudan akarsuya boşaltıp halkın sağlığı ile oynadıklarını öne süren Havutça, şunları söyledi:
?Yaptığım incelemelerde, Gönen Çayı´nın artık eski durumunda olmayıp ne yazık ki çevreye zehir saçtığını gördüm. Çayın bu duruma gelmesinde birçok ihmalin bulunduğu açıkça görülüyor. Gönen Çayı´nı kirleten unsurlar nelerdir? Bu kirleticiler, gerekli birimlerce denetleniyor mu? Çayın bu derece kirlenmesine kimler göz yumdu? Çaydaki kirlilik nedeniyle ortaya çıkan balık ölümleri için önlem almayan yöneticilerin hâlen bu konudaki duyarsızlıkları şaşırtıcıdır. Önlem almak için insan ölümleri mi bekleniyor??
Milletvekili Havutça, Gönen Çayı ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına araştırma önergesi vereceğini de açıkladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli